IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
...no, če ne bi šel 3x na teden s prijatelji na pijačo, bi mogoče lahko šli kak vikend v kake toplice ali na morje...
Saj na morju smo bili 10 dni ... pa tut za vikend gemo večkrat na leto kam ... pač njegov tipični dan zgleda tako da gre ob 8:30 v službo in pride domou okoli pol 6ih (delavnik od 9ih do 5ih) ... potem pojemo pa je z nama do pol 8ih, ko gre tamala spat ... potem je pa odvisno ... če nima nič za sp za delat, potem je doma ali gre ven, drugače gre pa še v delavnico in dela za sp. Pač tu me moti edin tole njegovo večerno uhajanje od doma, ker je pač bolj pogosto, kot bi si jaz želela ... pač jaz tega nisem bila niti nikoli vajena, ker moj oče ni nikoli po službi ali zvečer hodil na pijačo s prijatelji. Pri njemu doma je bilo pa obratno.
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Meni tole ne gre skupaj. Saj mogoče ne razumem prav, ampak napisala si, da ko PRIDE IZ SLUŽBE, gre potem DELATI ŠE ZA S.P.. Hodi v službo in ima še s.p., pa napraska skupaj samo cca 700,00 EUR čistega. Ta je malo huda. Tako mi deluje ta popoldanski s.p. zgolj za nek drobiž in se, glede na to, da je odsoten vse popoldneve, absolutno ne splača.
Ma nerodno sem napisala ima samo sp, samo da od 9ih do 5ih je v enem podjetju in dela za njih, oni mu pa konec meseca račun plačajo namesto plače, potem ima pa še svoje stranke za katere dela zvečer ... in tisto od 9-5ih mu prinese po plačanih prispevkih cca 700€ toliko da imamo za preživet, tisto zvečer je pa za to, da lahko kam gremo pa da vsako leto lahko nov softwer nabavi itd. ... Ma saj ne pravim da smo nekje na eksistenčnem minimumu, samo luksuza se pa tut ne gremo ... itak se ga niti ne moremo it.
Drugače pa saj z malo čez dan greva naokrog ... na sprehod, pa se dobim s prijateljicami, pa grem do mojih in to ... samo pač to sva samo midve in ne mi vsi skupaj ... no saj pred pribljižno pol leta sem res kar zelo pošizila glede tega časa, ki ga preživimo skupaj in od takrat se je kar spremenil in tudi za vikende ne dela skoraj nič več (no razen ko ima paniko z roki) in gremo kam al pa mi pomaga in narediva generalko po stanovanju itd..
No res sem bila mogoče v prvem postu malo preveč ostra, ker sem bila čisto v efektu ... ma sam temu moram res pridt do dna glede tega uhajanja zvečer ... Vijoličarka, mogoče je celo nekaj na tem kar si rekla, da je beg nazaj v samsko življenje ... no bolj v tem smislu da je bil prej dolgo samski in stara navada železna srajca ... pa tut to ga matra, ko je on iz obrtniške familije doma in ima čisto privzgojeno, da je delo vse in da dec mora delat, mama je pa bolj za logistiko in otroke ... sicer se temu kar upira, samo mu ne rata vedno ... ampak jaz sem precej potrpežljiva in upam da mi bo počasi uspelo ... upam, da to ne upam v prazno ...