cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ALERGIJA-CELIAKIJA-SUHI FLEKCI??

clock-img

26.11.2005, 00:38

clock-img

frucka

pencil-img

2

Živjo!
Moj sinček Enej je včeraj ravno dopolnil 11 mesecev. Že štiri mesece se mu na čelu pojavljajo rdeči izpuščaji - ki se nato posušijo in tvorijo suhe flekce, ki ga zelo srbijo - ima vso razpraskano čelo.Sprva je bil izpuščaj le na enem delu čela - zdaj pa je že na obeh in se širi. Že tri dni pa opažam tudi rdeče pikice na nogah (podkožne), ki pa izginejo čez dan - na nogicah ima suho kožo.
Zdravnica je rekla da bo minilo.Svetovala mi je vlažilno, nealergijsko Lipocremo, po kateri pa so fleki le še bolj živo rdeči - srbeti pa ga ne nehajo --- morda zaradi tega ker krema vsebuje citronko kislino(citrusi)????Do zdaj nam je najbolj pomagal nasvet iz "babičine skrinjice" - obkladki iz kopeli hrastovega lubja. Izpuščaji oz. lišaji so se posušili in skoraj izginili - vendar se o določeni hrani pojavijo... koža na predelu čela pa je ekstremno suha. In tu potrebujem prvi nasvet? Katero vlažilno kremo uporabiti?
Drugi nasvet pa gre na račun izvora opisanih lišajev --> je to alergija, bolečina zaradi izraščanja zob, virusna okužba...???? Zdravnica nas ni hotela dati na alergološki test - češ da stanje še ni hudo in bo minilo --- KDAJ pa seveda ni vedela povedati... smo pa sami šli na Bicom, kjer je pokazalo da je alergičen na pšenično moko in jajca... tega se ogibamo ... a fleki so še tu...???
Zdaj pa še tretji nasvet-leti pa na temo celiakija? Na Bicomu nam jo je omenila - vendar pa ni direkno rekla da jo Enej ima...nocoj me je v trgovoni ogovorila ženska (by the way, za vse tiste ki kupujete brezglutenski kruh - v mercatorju ga je moč naročiti v delikatesi-pri nas na Vrhniki ga naročiš v ponedeljek in dvigneš v petek-je tudi brez jajc, vsebuje pa mleko)...ki ima sina s celiakijo...rekla mi je da ni imel tipičnih znakov, bil je le anemičen in ni se redil...Naš Enej je ravno tako anemičen (jemlje Legofer) ... redi pa sicer se... le počasi...Če imate kake informacije o tipičnih znakih celiakije in o tistih manj tipičnih in o tem na koga, kam in kdaj se moram obrniti, kako poteka testiranje in kje....vam bom zelo zelo hvaležna v kolikor mi jih boste posredovale/li...

Zaenkrat bo dovolj... in še enkrat hvala user posted image








clock-img

03.12.2005, 20:36

clock-img

Bib

pencil-img

266

Nam so se pa najprej pojavile pikice po vratu iz katerih so se ravzvili rdeči flekci, po čelu in za ušesi pa ravno tako kot vam. Koža je bila najprej rdečkasta, potem pa se je začela sušiiti in izgledalo je, kot da se začenja luščiti.
Šli smo k dermatologu in nam je svetovala kremo A-derma, katera je namenjena za suho in zelo suho kožo. Pomagalo je pa takoj, ko sva jo enkrat namazala je bila koža že vidno boljša.
Kremo dobiš brez racepta, stane pa okrog 4.000 Sit,  res je draga, samo se izplača!
Če te še kaj zanima mi piši, pa upam da se vam stanje izboljšuje.

_____________________________

Lari je moj srček!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem