IZVIRNO SPOROČILO: Nia30
Pozdravljene!
Sin je star 6 let in je postal grozno neučakan. Vse se mora zgoditi takoj. Npr. zaželi si čaj in če ne vstanem takoj, bo tako dolgo ponavljal, da si želi čaj, dokler ne bom pristavila vode (vsakih 15 do 30 sekund bo ponovil "mami prosim čaj") in ko bo voda pristavljena, bo vsake toliko vprašal, če je čaj že pripravljen.
Oprosti, ampak jaz ob tem znorim
.
Sem navadila otroka, da ko kaj hoče, da je dovolj, da mi enkrat pove in da me ne vleče za rokav ali prekinja, (ko govorim po telefonu ali s kom v živo). Ker govori odkar odpre oči do takrat, ko jih zvečer zapre, neprenehoma
- sem morala uvest malo strožji sistem, ker smo ali samo njega poslušali ali pa se pogovarjali samo o njegovih zadevah. Bila sem dosledna in ko mi je kaj rekel, sem mu takoj odgovorila, da naj malo počaka, da končam, kar pač takrat počnem. Sem ga pa res vedno upoštevala in mu dala znak, da sem ga slišala, ampak da sedaj pač to in to ne gre, da je treba počakat.
Pri 6-letniku pa bi jaz že poskusila tole, naj si sam pripravi čaj (vzame lonček iz omare, izmeri koliko vode, izbere vrečko čaja, lahko celo meri koliko časa traja vse skupaj, da bo naslednjič vedel- ko ga bo spet zanimalo
.... ), vmes bi ga pa še mal za hec gnjavla,
da kdaj bo, a še dolgo.... Mojemu otroku je najbolj smešno, kadar ga oponašam pri kakšni nezaželjeni razvadi- se smeji sicer na vsa usta takrat, ampak potem vsaj vidi kako zadeva zgleda in se tudi njenu zdi neumno, da to počne.