IZVIRNO SPOROČILO: petekjan
Lep pozdrav.
Pomanjkanje železa ni čisto nedolžna zadeva. Če primanjkuje železa to pomeni, da nimate dovolj hemoglobina v krvi kar posledično privede, do nezadostne oskrbe organov s kisikom, ki pa je (kot vemo) zeloooo pomemben.
Če mati nima dovolj hemoglobina ga v večini primerov nima niti otrok ki ga nosi (odvisno kakšno je njegovo pomanjkanje). In če otrok nima dovolj hemoglobina se njegovi organi, zaradi premalo kisika, ne razvijajo tako kot bi se morali.
lp
Sem sama slabokrvna in že od začetka nosečnosti jem Floravital. Nato sem zasledila na forumu, da poleg njega zaužijem še vodo z dodatkom limone in en kivi, seveda to zjutraj na tešče. Čez nekaj časa imam pregled Hg in seveda se mi stanje izboljša, kar pa ne pomeni da sem prenehala z dodatkom železa.
Zopet mine nekaj časa, ko opravim ponovni pregled železa in vsa razočarana
ugotovim da mi je Hg padel.
Zakaj, kako, sem se spraševala in seveda če to kako vpliva na otroka?
Dobila sem odgovor od G., da si otrok že vzame kolikor pač potrebuje, problem je samo pri meni, ker to za mene ni dobro, saj lahko nastanejo težave pri samem porodu, kjer že tako in tako izgubiš dosti krvi, jaz pa ker sem slabokrvna je še toliko slabše.
Zato sem poleg Floravitala, ki ga zaužijem zjutraj dobila še tabletke, ki pa jih jemljem zvečer.
Kakšen je sedaj moj Hg še ne vem, ker imam kmalu preglet, pa vam takrat javim