IZVIRNO SPOROČILO: kallia
Z otroki se sploh ne znam ukvarjati, občudujem mamice, ki z otroki vedno nekaj ustvarjajo. Jaz pa kar nimam energije in volje za to.
Res me je groza kako slaba mama sem.
kot prvo se nehaj primerjati z drugimi. Če se srečava na ulici ti bom seveda pohvalila otroka, kako sta pridna, kako vse štima in nam je lepo. Na primer
Kolikor sem spoznala družine, ni je ene, ki ne bi imela nekih problemov. Če so otroci zdravi, se normalno razvijajo, so tudi nagajivi, "pretirano" (za naše pojme) se neresno spravljajo k nekim zadevam, kot je pranje zob, umivanje, odhod spat... ne verjamem niti eni mami, če mi reče, da je pri njih vedno bilo vse bp. Niti eni!
Sem šla skozi obdobje takih živcev, danes več ne.. kaj me danes briga za teh par minut, ki jih bosta otroka porabila dlje za priprave na spanje, kot bi jaz želela. Ni vredno mojih živcev. Naj se zabavata, saj sta otroka.
Ti pa preštej do 10 preden začneš kričati in se jezit. Včasih je dovolj, če prideš do 4
pa si že skulirana.
Ta najmlajši bo tudi zrastel, bo ta faza minila, 3 otroke imeti ni lahko. Že en je odgovornost in delo, kaj šele 3. Po tem, kar si napisala si zame ena izmed mnogih mam, ki je utrujena od vsega, in enkrat bo prišla k sebi, se naspala in uživala vsak dan.
Služba zna biti ok za tebe. Boš le kar nekaj ur odmaknjena od otrok, kar tudi ni slabo. Upam le, da si zadovoljna s službo.
Kaj te briga kaj druge počno z otroci, kaj ustvarjajo... ene so res mahnjene na to, so pač taki tipi, rojene za vzgojiteljice
tudi jaz nisem tak tip, da bi vsak dan sedela znjimi in nekaj ustvarjala. Naj se sama znajdeta kdaj. Imam svoje obveznosti. Včasih pa skupaj delamo kaj. Ne sekiraj se... mali procent je teh, ki vsak dan nekaj z otroci delajo. Tiste, ki to ne delajo o tem niti ne pišejo... ti pa bereš in slišiš le te (verjetno), ki so zelo aktivne. Res so redke, da bi poleg 3 otrok in ostalih obveznosti veselo ustvarjale vsak dan.
iskreno... raje preberem take zgodbe, kot je tvoja, kjer se točno vidi realnost, ko mama pop*** ker ji je vsega tu mač
kot sem napisala... ne verjamem tistim lepim zgodbicam, kako so vsi oh in sploh... s takimi se ne primerjaj in boš bolje.
po mojih izkušnjah lahko rešiš to situacijo tako, da si najdeš varstvo, greš sama nekam, kam te veseli, da se sprostiš, da malo razmisliš o vsem, ne bi me presenetlo, če bi kdaj kako mamo v gozdu videla, kako kriči, kako sprošča energijo
bolje to, kot doma
itak se zavedaš, da imaš probleme le ti. Preseneti otroka, šokiraj ju in se umakni stran, ko začneta noret pred spanjem. Tvoj negativizem sproži tudi pri njima isto.
Lahko si tudi pomagaš pred samim obredom, da si zamisliš situacijo, ki te čaka, idi skozi v mislih kaj bo, pripravi si načrt, da reagiraš drugače. Ko boš ti spremenila pristop, bosta tudi onadva. V to sem sigurna.
Obstaja tudi nekaj naravnih "pomirjeval" Kak Persen, Hova, Švedska grenčica.. so le eni od sredstev, ki jih lahko oseba vzame, kot pa, da je pod stresom, kriči in živčka. Saj jih ne boš jedla vsak dan, parkrat na dan... tu pa tam pa ne bi škodilo. Odvisnosti od tega ni. Ampak ostaneš seveda pri naravnih sredstvih. Potem je tu šport, sprehodi,... karkoli, da le protistresno deluja. Mogoče dovolj 10 ali 100 trebušnjakov preden pride čas za spanje otrok. odvisno, koliko si športni tip. Mene bi jih že nekaj uničlo
Pogovor s kako prijateljico, ki te bo res, ampak res razumela.
Pa da ne pišem preveč dolgo
Zame je slaba mama hmmmm... ti ziher ne! Sploh ne vem, če katera. Ženska, ki se do otroka kakorkoli nenormalno (za sebe ali okolico) obnaša ima od nekod razloge za to. Zato ni slab človek, le človek s problemi. No, to pa imamo vsi. Najdi mi enega, ki jih nima... niti enega problema.