Zanimivo, da ste se ob vsem napisanem vpičile točno v en stavek. Vse ostalo zgleda nima pomena. Ste sploh prebrale vse? Zakaj ste tako napadalne?
Lepo, da ste imeli že od prvega trenutka doma pri sebi razčiščene vse pojme, jasne cilje in vse izpeljali svetniško dobro. In kdor vpraša kaj mimo vaših gabaritov, je vreden obsojanja. Vsaj tako razumem zgornje poste. In če je tako, sem zgleda na napačnem forumu...
Kako lahko o vzgoji drugega sklepaš po enem postu in napadeš njegove otroke kot potencialne "arogantne nadljudi"? Ste kdaj slišali za zrel pogovor dveh ljudi z različnimi preteklimi izkušnjami? Zakaj se v vsakem trenutku počutite napadene, ko pa so moja vprašanja samo namenjena tistim, ki poznajo stvari, ki jih jaz ne?
Ne, otroci niso drugorazredni. Tega nisem nikoli rekla in sem svoje razmišljanje tudi razložila. In ja, pogovarjava se, učiva se, odkrivava, razmišljava. In poudarila sem, da razmišljam, tipam teren, poizvedujem. Ni to neka odločitev, ki jo lahko sprejmeš čez noč. Ni to nekaj, kjer se lahko premisliš. Ko vrata odpreš nebiološkim otrokom, je to za vedno. Otrok postane del družine tako, kot vsi ostali biološki otroci. V tem sva si z mojim enotna. Vprašanje je samo, kako se za ta korak odločiti. Ker svojo željo po starševstvu sva potrdila že s svojimi otroci. Mislim, da je razlika, če se na te poti odpravljaš kot par brez otrok ali pa kot družina.
Nikoli ne obsojam parov, ki se odločijo za posvojitev v tujini, čeprav se midva za ta korak verjetno ne bi odločila. Sreča, da so (ste) tudi taki in da tako osrečite te (vaše) otroke.
Če tako napačno razmišljam in vas to pisanje tako moti, potem mi prosim razložite, kaj je za vas želja po starševstvu. Ker očitno imamo o tem precej različno mnenje.
Ima katera od vas sploh že tri otroke? Veste, koliko ljubezni, truda, želje je potrebno, da lahko tako velika družina deluje, se razume, razvija, rase skupaj? Se zavedate, kaj pomeni, če bi se odločili, da bi možnosti, ki jih imajo naši otroci, ponudili še komu, ki te sreče ni imel? Da bi otroka sprejeli kot del naše družine, kamor tudi paše? Je narobe, da ima človek strah, ko razmišlja o vsem tem?