IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Jaz mislim, d ače je učiteljica pametna, lepo vsi dobijo medalje. Saj to je v bistvu smisel tega. Da se otrok potrudi. V okviru svojih zmožnosti, saj ni to svetovno prvenstvo.
Jaz se s tem absolutno strinjam, ampak če pri tem imaš več ovir:
- ponavadi delaš še s kakšno učiteljico športne vzgoje, kjer lahko nabašeš na tako ali tako (če je normalna, te reči gleda tako kot ti in jaz, če pa ni, ti pa zagreni lajf, ker se obeša na malenkosti, ki jih otrok ne izvaja popolnoma pravilno, zaradi katerih otrok ne more dobit zlatega sončka, če se razredničarka zraven na trepalnice postavi)
- sprašuješ se kot učitelj, ali je fer pogledat skozi prste, če na sosednji šoli otrok ki naredi lepše in boljše izbrano vajo za to isto vajo ni dobil medalje oz. obratno, zakaj mu ne bi pogledal skozi prste, ko se tako zelo trudi, če pa na sosednji šoli za pol manj natančno izvedbo dobi potrdilo, da je vajo pravilno izvedel
- ena ogromna ovira je plavanje, ki ga izvajajo vsaj v Lj. zunanji izvajalci, tako da oni dajo žig, da je otrok nekaj opravil. In če ni preplaval globokega bazena s toliko metri kot tam piše, pač ni preplaval, avtomatično ne dobi zlatega sončka, učitelj ne more sam dati podpisa, zamudnike peljemo nazaj v tivoli na testiranje
Hočem reči,d a ima zlati sonček ovire in naloge niso ravno primerno zastavljene. Malo bi jih bilo treba prilagodit, spremenit, posodobit, pa bi bil zlati sonček krasna športna značka.