cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Šola hujšanja

clock-img

26.05.2006, 07:50

clock-img

Sita

pencil-img

926

V našem kraju je organizirana šola hujšanja, ki jo vodi zdravstvena organizacija.
Vsak teden imamo predavanje in telovadbo.
Vsakodnevna domača naloga je pol ure do ena ure na dan telovadbe ali plavanje, tek ali hoja navkreber ali hitra hoja po ravnem, pač, kar si vsak sam izbere in beleženje v dnevnik, kaj pojemo in kdaj ter koliko.
Rečeno nam je, da moramo nujno jesti 5 obrokov na dan. Najobilnejši je zajtrk, potem mora biti malica, kosilo, popoldnaska malica, za večerjo pa le kak jogurt ali kaj drugega lahkega. Vse si moramo zapisovat. Pomembno je jesti čim več zelenjave in sadje - po možnosti surovo, izogibati pa se je treba vsakršnemu mesu, škrobu in slaščicam.
Jedli naj bi polnozrnati kruh in jedi iz polnozrnate oziroma graham moke ali moke tip 850.
Predvsem pa je pomembno gibanje.
Povedali so nam, da nikakor ne smemo stradat ali se gibati do onemoglosti, ker se potem ko s tem prekinemo zopet zlahka zredimo. Vse je treba postopoma in počasi.

Naj povem, da imamo vsake toliko časa tudi testiranja. Zmerijo nam srčni utrip in pritisk in potem hitro hodimo po progi 2 km. nato nam pa zopet zmerijo srčni utrip in pritisk. Te podatke, ter višino, težo in starost vnesejo v računalnik, ki izpiše, za koliko smo pretežki, katere bolezni tvegamo, kateri so najprimernejši športi za nas in koliko časa na dan se moramo gibati

Zanima me, če še kdo s forum hodi v takšno šolo hujšanja oziroma ali je hodila in kakšne rezultate je dosegla?

Lep pozdrav vsem 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

clock-img

26.05.2006, 07:58

clock-img

Mariposa

pencil-img

624

Meni se zdi že to, da se morate izogibati vsakršnemu mesu totalna neumnost. Kje pa so beljakovine, ki jih telo nujno potrebuje za ohranjanje mišic? Na koncu boste mogoče celo izgubili par kg, telo bo pa mehko kot puter, ker boste izgubile tudi mišice,...ne vem, men je taka dieta adijo pametuser posted image .

_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

clock-img

26.05.2006, 08:22

clock-img

Sita

pencil-img

926

Beljakovine nadomeščamo s sojo, mlekom in vsemi mlečnimi izdelki (skuta, jogurti, jajca ...) Naša zdravnica pravi, da je meso zelo težko prebavljivo. Ni rekla, da moramo postati vegetarijanci, samo količine morajo biti majhne.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

clock-img

26.05.2006, 08:32

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Sliši se super, a tudi mene moti 'izogibanje' mesu. Najnovejše svetovne znanstvene raziskave namreč pravijo drugače. Jaz pa pravim vsega v mejah normale, pa nič ne škodi.
Aja - pa brez slaščic - jaz ne bi zdržala.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

26.05.2006, 10:10

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Moja mami je hodila tudi v ZD v šolo hujšanja. Čez dan naj bi pojedli 5 obrokov. Lahko so jedli vse, samo ne veliko. To kar je šlo na krožnik in ne na dvauser posted image . shujšala je 8 kg v 3 m. V dobrem mesecu potem ko so končali ni pridobila še nobene kg. Govorili so jim da je dieta najbolj učinkovita za daljši čas, če shujšaš nekje 2 kg na mesec.

clock-img

26.05.2006, 11:49

clock-img

kapica

pencil-img

5103

Meni se zdi pa to kar dobra zadeva. Se vsaj drzis diete, ce ne zaradi drugega, potem zato ker si preverjen in kontroliran, kdaj kaj pojes.

Glede mesa bi meni bil namanjsi problem, ker ga skorajda nejem. Bi rekla da tisti ko so to sestavljali ze vejo, sploh zdravstvena organizacija.

Je pa tudi res, da 5 obrokov na dan, lahka hrana, veliko gibanja, in veliko tekocine, pravzaprav ni vec ne vem kaj novegauser posted image . Ze vsak laik ve, samo drzati se je tega treba.

Tako da kakorkoli bos naredila, ti zelim veliko uspeha in motivacije. Pa se nove ljudi bos spoznala in izmenjala izkusnje pa to. user posted image

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem