za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Danes sva se z bratovo punco spravili delat šamrole, penaste zvitke, penaste valjčke ali kakorkoli jim že rečete, imajo veliko imen.
Uspele so enkratno, zato sem se odločila, da delim to z vami.
Če bi katera želela narediti to dobroto, sem pripravila v albumu celoten postopek izdelave za v pomoč.
Za kakršnakoli vprašanja me kar tukaj vprašajte, sicer pa uživajte ob delu le teh zelo enostavnih in zelo dobrih šamrolc.
08.10.2005, 03:10
KODA
4015
Njam,kaj je to dobro.Kar lačna sem ratala.
_____________________________
Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...
08.10.2005, 13:54
Anonimen
Blacky to izgleda res dobro. Zanima me kje se dobijo taki modelčki za šamrole???
08.10.2005, 13:57
kofetek2010
9555
a jih je še kaj ostalo?
bi pasal zraven
08.10.2005, 14:01
Anonimen
Jaz sem jih pred leti kupila na božičnem sejmu v MB. Sicer pa ne bi vedela.
Evo, sem šla na škatlo pogledat, če ti bo kaj pomagalo: Sonja Planinšek s.p., Novačanova 4, Ljubečna, 3211 Škofja vas, še številko sem ti poiskala: 041/818-489
Poskusi poklicat, mogoče pa ima kje trgovino blizu tebe. Če se boš odločila, mi javi, me zanima, če še dela to.
08.10.2005, 14:02
Anonimen
Jana, nisi videla zadnje slike, ko je gor le še ena. Pa še tisto je nekdo zmazal, ko sem šla z Nejcem v kopalnico. Nič ni ostalo.
Sem pa danes že spekla jogurtovo pecivo in Bounty. Zdaj pa sledi še skutino pecivo.
08.10.2005, 14:06
kofetek2010
9555
vidla, vidla, a sem mislila, da si jih imela kaj na še stran dane
nič, grem se oblečt in nekam na nekaj sladkega - za moje odvečne kile boš pa ti kriva Blacky matr, si mi lušte nardila
08.10.2005, 14:06
Anonimen
Blacky a maš danes napad peke? Meni se kar sline cedijo, jaz pa mam sadni dan danes .
08.10.2005, 14:08
Spicy Black
326
Kaj si ti to dobro pofotkala ...super izgleda...bi lahko imela kuharski tečaj na tak način ala Kuhajmo z Blacky ..se priporočamo še za kakšen recept
Zanimivo...sem ravno pojedla zadnjo s svojega krožnika!
08.10.2005, 14:20
Anonimen
Pojdi se solit, Blacky, zdaj se mi pa res sline cedijo! Za tiste nmodelčke sem pa jaz mislila, da so narezane palice za šotor. No, tudi ena od možnosti, če poznamo kje kakšnega "špenglerja". Naša nekdanja kurirka je pa testo vedno okoli oluščenih koruznih storžev navijala, pa potem posipala z raznimi semeni. Nič ni bilo notri file, pa je bilo vseeno tudi zelo, zelo slastno.
08.10.2005, 14:22
kofetek2010
9555
lahk bi bila tud razrezana cev od sesalca
08.10.2005, 14:23
Anonimen
jana73
08.10.2005, 14:28
Anonimen
Ja, Jana, odlična ideja. Sicer bi biole malo debele šamrole, ampak cilj bi bil pa dosežen.
08.10.2005, 19:47
Anonimen
Jazz, a si jih naredila zato, ker sem ti jaz naredila lušte ali si že imela planirano za danes?
Ninny, pri nas se tako veselo peče vsak vikend. Sicer ta vikend malo več, ker je napovedanih veliko obiskov. Ja, to je ta ista oseba, pokliči jo, mogoče bi ti jih poslala, če je predaleč. So pa cenejše, jaz sem na božičnem sejmu pred 4 leti dala zanje 1000 SIT.
Spicy Black, ja to bi bilo pa dobro, kaj? Kuharski tečaj.... ja, kaj čem, zelo rada pečem, obožujem to.
08.10.2005, 19:51
kofetek2010
9555
matr, a si morala nekaj napisat, ne? sam, da mi spet nardiš lušte po teh šamrolah?
joj, joj, joj
08.10.2005, 20:58
Anonimen
Jana , kaj si jedla sladkega, ko si šla ven? Naredi nam lušte.
08.10.2005, 21:00
kofetek2010
9555
le kinder bueno
08.10.2005, 21:23
Anonimen
Pa daj, tak malo???? Ti si nosečka, bi se morala bolj razvajati. Najmanj kremšnito.
12.10.2005, 10:35
Bojana 78
81
Moja mami modlelčke za šamrole ovije v peka papir (tako ovite lahko uporabite večkrat). Šamrole oz. pečeno testo gre tako z lahkoto iz modelčkov. Kremo pa naredi ''pravo'' - iz beljakov in sladkorja (nad soparo stepa beljake in sladkor do točno določene temparature). Žal ne vem natančno postopka, kako narediti kremo, je pa odlična mmm...
17.10.2005, 17:45
Anonimen
Moram se spet malo pohvaliti in vam narediti lušte, da sva ta vikend znova delali šamrole. Mnjami!! Tokrat pa sva jih polnili s pravo vanilijevo kremo in še smetano. Tako kremo, kot je tudi v princeskah. Joj, hitro si letim po eno v hladilnik.
17.10.2005, 18:07
india
5342
Blacky, poskusi jih enkrat napolnit z dodatkom sadja, to šele je dobro, ali pa v vanili kremo zamešaj koščke čokolade, nammmmm!
18.10.2005, 23:22
Anonimen
Vau, dobra ideja. Ja, tudi to bom poskusila.
20.10.2005, 11:48
Anonimen
Blacky si mi naredila take skomine, da nisem mogla čakat na modelčke in sem jih naredila sama. V neki kukarski knjigi sem našla idejo kako jih narediš iz peke papirja. Napolnila sem jih z vanilijevo kremo(objavljena na kulinariki.net) in s smetano in so bili . Še boljši so se mi zdeli naslednji dan, ko se je testo še bolj omehčalo.