cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

črpanje mleka

clock-img

11.09.2009, 16:17

clock-img

a982

pencil-img

73

Zdravo,
patronažna mi je svetovala naj si črpam mleko, ko mali neha z dojenjem, da pač pospešim nastajanje novega, da ga bo več. Zanima me ( dojenček je star 12dni) koliko časa ste črpale s črpalko pa dojenju, da je bilo potem mleka dosti? Mali itak sedaj ne poje vsega oz mi ne sprazne dojke zato me zanimajo vaše izkušnje. Ker da bi po vsakem dojenu par mesecev črpala s črpalko se mi zdi kr mal huda, ker je kr naporno. Že tko je mali dolg časa na dojki, poj pa še črpati....
Kako je bilo pri vas?? Hvala

clock-img

11.09.2009, 17:00

clock-img

tikatonka

pencil-img

343

Ne vem če je to ravno pametno. Če praviš da imaš dovolj mleka in ga tako ne poje vsega. Meni je dosti bolj smiselno da malega bolj pogosto pristavljaš in bo tako več mleka.
No pri prvem user posted image se dojila in nato še črpala mleko in sem bila totalno izmozgana. Zdaj pri drugi user posted image se samo dojiva. Sem pa imela mastitis in naj bi si črpala mleko, vendar sem brala nek članek na netu od neke pediatrinje, ki priporoča črpanje ravno toliko da ne tišči več, ne pa da se čisto izprazni dojko. Poskusila sem in v treh dneh sem lahko spet normalno samo dojila.
Jaz na tvojem mestu bi samo večkrat pristavila otročka.user posted image

_____________________________

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

clock-img

11.09.2009, 17:26

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Takšno kot bo povpraševanje, bo ponudba in če imaš dovolj mleka, ne vem zakaj bi črpala. Če bo otrok hotel več jest, ga boš pač večkrat priklopila.

clock-img

11.09.2009, 18:20

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

no, tole je pa tut mene zanimalo, ampak sem si rekla da ne bom komplicirala, tamalo bom pristavila k prsim kadar bo pac zelela in kolikor bo zelela, pol pa naj bo kar bo, ne bom se zdaj se s crpanjem mucila.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

clock-img

11.09.2009, 18:56

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Nisem si nikoli črpala, malega sem pristavila, ko je hotel.

Mi je pa nesmisel to, da bo mleka več, če boš črpala, ko mali nehauser posted image . Mleko nastaja kot ponudba in povpraševanje, torej kolk krat pristaviš in ne glede na to kako dolgo se bo mleko izbrizgavalo na tak ali drugačen način.
Jaz se sigurno ne bi mučila s črpanjem, ne vidim smisla črpanja, če se otrok lepo doji in imaš dovolj mleka

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem