cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

črpanje mleka

clock-img

05.07.2009, 09:07

clock-img

tanja1980

pencil-img

148

pozdravljene vse prijateljice aventovih in drugih črpalk,

moja mala je stara 3 tedne in mleko si črpam, ker se vedno ne zna prav zizat...in dvomim da bo znala ker tak fajn gre po flaški.

mala se je rodila cisto mala, ampak zdej pa je ze za veliko, in sicer popije 7 deci mojega mleka na dan...zato me nekaj zanima. Vse tiste, ki si črpate več mesecev, do kje gre produkcija mleka, oziroma koliko ga spijejo vaši malčki pri 10 mesecu...
Jaz si ze sedaj črpam 3 ure na dan, ne predstavljam si, kako je kasneje. Poleg tega ugotavljam, da mi je produkcija zaostala za potrošnjo, nekak pa nisem nadušena da bi si mleko črpala spet 4 krat na dan. Že tako komaj shendlam s tem steriliziranjem pa hranjenjem in potem spet črpanjem.

Ali obstaja kak hitrejši način? Npr masaža pred črpanjem, če pomaga?? Nasvetov bi bila zelo vesela,...

hvala

clock-img

05.07.2009, 09:23

clock-img

jullie

pencil-img

665

..ti si premalo črpaš in zato ti bo mleka slej kot prej zmanjkalo.. a mleko si črpaš samo 4x na dan?..js sem si ga vedno preden je bil čas za hranjenje (nekako sem že vedela približno uro)..in tudi ponoči sem si vedno črpala.. v glavnem tolikokrat kot je otrok jedel, tolikokrat sem si jaz črpala..je res naporno vendar se splača..
..vprašanje pa je, če  boš pri desetem mesecu sploh še imela mleko..ker črpanje pač ni dojenje..meni se je že nekje pri 4-5. mesecu nehalo, tako da sem morala že vmes dodajati AM..

clock-img

05.07.2009, 09:38

clock-img

evamaja

pencil-img

129

No moja se tudi ni hotela dojiti, pa sem si mleko črpala. Mleka sem imela za izvoz, črpala pa sem si celih 10 mesecev. Pride res včasih kriza in že misliš, da bo mleko usahnilo, vendar ne obupaj, pride  nazaj.
Aja pa pij veeeliko!

clock-img

05.07.2009, 09:56

clock-img

tanja1980

pencil-img

148

hvala,

sam nobena mi ni povedala, koliko ste načrpale...jaz si z enim črpanjem naredim zalogo od 200-350 ml....zanima me, koliko lahko sploh načrpaš, ker men se ze mojih 700 ml dnevno zdi velik...

clock-img

05.07.2009, 11:09

clock-img

Ryssa

pencil-img

1026

Jaz sem črpala 7,5 mesecev, od začetka na 3 ure, tudi 2x ponoči, potem pa se je počasi po kakšnih dveh mesecih malo uravnalo in sem črpala 3-4x dnevno. Črpala sem toliko kolikor je mali pojedel, vsaj od začetka. Potem pa sem imela zjutraj več ca 400 ml, opoldan 200, popoldan 200 in zvečer 200. To je bil kar nekje maksimum. Je pa bil mali velik jedec in sem mu morala dodajati še AM, starejši ko je bil več AM je dobil.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem