writing-img

črpanje???

clock-img

18.12.2006, 10:32

clock-img

kaja11

pencil-img

1024

S črpanjem mleka nimam glih izkušenj, zato imam za "ta izkušene" par vprašanj. Jutri grem s starejšim na dedka mraza in bo malega čuvala babi. Ker mu bo verjetno treba dati en obrok me zanima naslednje;
- mali se doji na cca. 2 uri... kdaj naj si izčrpam?? Mleka imam sicer dovolj, nimam pa ga preveč, tako da ne vem kdaj naj si črpam, da mali ne bo pri naslednjem obroku prikrajšan.Vsak obrok ga dojim na eni dojki.... iz katere naj po obroku črpam??
- verjetno si bom morala za en obrok črpati večkrat..... a moram vsakič črpati v drug lonček.
Vprašanja so mal zmedena, sam res ne vem kako naj se lotim zadeveuser posted image Kaj pa če mu dam umetno hranouser posted image


_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

clock-img

18.12.2006, 11:10

clock-img

srki

pencil-img

9222

Če imaš svojega mleka dovolj, mu ne dajaj umetnega.

Če ti ga po dojenju še kaj ostane, si ga takrat sčpraj. Ker nisem dojila, nimam pojma, ali ima mamica potem, ko se otrok naje, še kaj mleka na zalogi. Lahko si ga ščrpaš enkrat dopoldne, pa ga daš v hladnilnik. Tako sem tudi jaz delala. Kar sem si lahko načrpala je bilo v hladnilniku (za ponoči sem si načrpala zvečer), ampak ni bilo dovolj, sem morala dat še umetno mleko.

Upam, da sem kaj pomagala.

clock-img

18.12.2006, 13:09

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Jaz sem si vedno črpala po obroku, ker sem si mleko zamrzovala(ga je bilo na začetku za tri dojenčkeuser posted image user posted image user posted image ). Lahko pa črpaš mleko in si ga daješ v hladilnik, ker ima rok v hladilniku 24 ur in tako lahko črpaš že en dan prej, potem pa prelij vse skupaj v eno flaško in naj babi to pogreje. Ne dajat umetnega mleka če imaš svojega dovolj, ker se da zgoditi, da bo otrok potem tvoje mleko začel odklanjati.user posted image

clock-img

18.12.2006, 14:13

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Od ene flaše adaptiranega mleka mu pa res ne bo hudega. Jaz sem pri taprvem hudo komplicirala s črpanjem in se spraševala točno to kot ti, potem pa itak sploh ni hotel pit po flaši. Za tamalega imam v omari nekaj onih posamično pakiranih Aptamilov (DM, drogerija Tuš), pa če bo treba, bo dobil to.

clock-img

18.12.2006, 14:26

clock-img

viv_

pencil-img

9144

kaja11 - aptamil je v takih fajn vrečkah pakiran (majo v DM-u, ena stane 129 sit). V vrečki je za 200 ml prahu. Pomoje najbolj enostavno, če daš to.

Za črpanje rabiš kar "kondicijo". Načrpaj po hranjenju iz tiste dojke, na kateri si hranila, pa potem še iz ta druge, tik preden boš šla, da se bo čim več nabralo.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem