cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

čokoladni biskvit in krema?

clock-img

16.10.2004, 21:27

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Evo, še ena kuharska: potrebujem preizkušen recept za čokoladni biskvit in/ali kremo. Delala bom višnjevo torto :torta: iz domačih višenj, pa bi rada sama nekaj spacala, ne ravno po klasičnem receptu za črni gozdiček.

Mi lahko kdo pomaga? Hvala!

:rozica::rozica::rozica:

clock-img

16.10.2004, 21:31

clock-img

Anonimen

160g moke (originalno je 180g, samo potem ni preveč rahel)
170g sladkorja
4 jajca
3 žlice tople vode
1 žlička pecilnega
4-5 žlic kakava/čokolade v prahu

Potem pa kar samo smetano in noter višnje pa je:) Pa okoli oz. za ''obliv'' tudi kar stepeno smetano:)

lp,:fis:

Po tem receptu jaz višnjevo torto delam..:) Aja, lahko dodaš še malo zmletih orehov:)

clock-img

16.10.2004, 21:53

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Evo, take simpl zadeve sem hotla:)

Meni je pa fajn tale nadev: višnje (sveže ali zmrznjene) + nekaj žlic sladkorja + nekaj žlic gustina + nekaj kapljic esence grenkih mandljev (ok, to je že preserancija, ampak če jih ravno maš...) - količine pač prilagajaš višnjam in temu, koliko soka spustijo. Vse lepo zavreš, da rata taka gosta zmes. In to je lahko že to, lahko pa vmešaš stepeno smetano, pa je malo manj "šarf". Ali pa narediš pol-pol in imaš takoj dve kremi.

:torta::torta::torta:

clock-img

16.10.2004, 21:57

clock-img

Anonimen

:):):)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem