IZVIRNO SPOROČILO: bini
ona bo plezala na sneg, lezla po tleh, iskala vodo in blato...
To je zanjo pač najboljša igra. Moj je tudi čisto srečen, če najde kje kakšno lužico in malo broži po njej. In tudi on bi šel najraje po svoje. Ampak se ne dam - na prometni cesti je v vozičku, čeprav se mu vidi, da ni najbolj zadovoljen. Ko prideva v peš cono, pa ga spustim, da gre po svoje in ga poskušam malo usmerjati in navajati, da hodi ob meni.
Razliko sem opazila že po dveh tednih - prej sem si lahko samo napenjala živce in se drla, pa je šel izključno tja, kamor mu je pasalo. Zdaj imam tak sistem, da mu pokažem in razložim, v katero smer greva, in če se preveč upira in zbeži v drugo smer, hop v voziček. Je že pogruntal, da se mu bolj splača tja, kamor bi jaz rada. Seveda mu vmes pustim raziskovati, eno veselje pa mora imeti. Torej greva tja, kamor reče mama, a v njegovem tempu. Recimo, da deluje v 80%
.
Si pa raje izpuli roko, kot da bi mi pustil, da ga držim zanjo
. To še moram nekako pogruntati, ker zaenkrat ga moram nesti čez prehod za pešce, saj se mi sredi zebre vrže na tla, če ga držim za roko.
Še glede lužic in blata. Nedolgo nazaj ga sama poskušala držati čimbolj nazaj od takih reči, ker se mi enostavno ni dalo malega nonštop čistiti, pa še skrbelo me je, da bi bil moker. Moj mož takih pomislekov nikoli ni imel in vedno, ko sta prišla s sprehoda, je bil mali premočen, umazan in neskončno srečen! Kar vriskal je! Sem se hudo zamislila
. Od takrat ga pustim raziskovati, seveda v nekih zame še sprejemljivih mejah, in se ne sekiram več zaradi mokrote in umazanije.