cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

čiščenje oken ipd

clock-img

03.10.2011, 14:22

clock-img

olimia

pencil-img

674

zanima me, kako oz. s čim očistite mušje kakce iz plastičnih oken - eni so že malo bolj prisušeni, ker je hiša novogradnja in jih ne čistimo pogosto. s toplo vodo sicer gredo dol, ampak zelooo počasi in potrebno je veliko drgnjenja (čistim z bombažno krpo, ker je gobica pregroba)

drugo težavo pa imam - kako dobiti stran isto mušje kakce iz inox kljuk (vhodna vrata ipd). tukaj pa voda ne deluje.

hvala za nasvete

clock-img

03.10.2011, 14:52

clock-img

petea

pencil-img

5336

parni čistilec precej olajša takšne naloge

clock-img

03.10.2011, 15:44

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

IZVIRNO SPOROČILO: olimia

zanima me, kako oz. s čim očistite mušje kakce iz plastičnih oken - eni so že malo bolj prisušeni, ker je hiša novogradnja in jih ne čistimo pogosto. s toplo vodo sicer gredo dol, ampak zelooo počasi in potrebno je veliko drgnjenja (čistim z bombažno krpo, ker je gobica pregroba)

drugo težavo pa imam - kako dobiti stran isto mušje kakce iz inox kljuk (vhodna vrata ipd). tukaj pa voda ne deluje.

hvala za nasvete

Jaz s sredstvom za pomivanje oken + mehka krpa in gre brez problema dol, pa verjemi, da je včasih že zelo zasušeno, ker pač nisem ljubiteljica pomivanja oken. user posted image

clock-img

03.10.2011, 16:08

clock-img

olimia

pencil-img

674

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

pa verjemi, da je včasih že zelo zasušeno, ker pač nisem ljubiteljica pomivanja oken.

jaz tudi nisem ljubiteljica pomivanja, sploh ker še nisem preseljena v hišo, na kateri so ta okna, ampak če bom čakala selitev, bo vse že tako prisušeno, da se bojim, da ne bom več spravla ven iz tiste plastike.
parnega čistilca nimam, tako da bo treba kar po čistilo in akcija

clock-img

03.10.2011, 18:54

clock-img

sončnica14

pencil-img

255

Na steklu si pomagaj s tistim nožkom ki se uporablja za steklokeramične plošče.  Podrzaj po steklu.   

clock-img

03.10.2011, 21:27

clock-img

enea

pencil-img

2440

jaz okna zmeraj čistim z alkoholnim kisom + voda (3/4 kisa+1/4 vode), okvir, plastični pa z razmaščevalcem od spina

clock-img

04.10.2011, 08:43

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.10.2011, 11:09

clock-img

Matkurja

pencil-img

1031

Jaz sem včeraj pucala zasušena okna z vodo, v katero sem zlila malo kisa za vlaganje in 3 jedilne žličke sode bikarbone. Mogoče lahko dodaš tudi par kapljic eteričnega olja, če želiš imeti tudi parfumirano.

Mene pa zanima, če imate kakšne izkušnje s čiščenjem žaluzij. Rada bi namreč temeljito očistila žaluzije, ki verjetno še nikoli niso bile očiščene. In prah ni več samo prah, ampak se je ob vlagi tudi sprijel in je treba vsako letvico posebej očistiti. Samo to je precej zamudno. Mogoče kak parni čistilec in potem vse samo s suho obrisat?

clock-img

05.10.2011, 12:29

clock-img

olimia

pencil-img

674

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Mene pa zanima, če imate kakšne izkušnje s čiščenjem žaluzij. Rada bi namreč temeljito očistila žaluzije, ki verjetno še nikoli niso bile očiščene. In prah ni več samo prah, ampak se je ob vlagi tudi sprijel in je treba vsako letvico posebej očistiti. Samo to je precej zamudno. Mogoče kak parni čistilec in potem vse samo s suho obrisat?

imam samo eno okno z žaluzijo, ampak ko pride do takšne mere kot pri tebi (prej običajno tut čistim ne user posted image , se lotim kar eno po eno. je zamudno, ampak pri enem oknu še gre
eni pravijo, da žaluzijo kar snamejo in pod tuš z njo; ne vem pa, kako to izgleda. morda ima katera druga več izkušenj s tem

sem si pa že pripravila vodo s kisom in sodo - grem v akcijo
hvala

clock-img

05.10.2011, 16:44

clock-img

Matkurja

pencil-img

1031

Jaz imam pa 12 žaluzij user posted image user posted image user posted image
Včeraj sem dve spucala v dveh urah.

clock-img

05.10.2011, 16:45

clock-img

Matkurja

pencil-img

1031

Pa še to, na inoxu prej probaj na enem skritem mestu. Za to ne garantiram. Lahko pa samo pasto iz sode in malo vode narediš.

< Sporočilo je popravil Matkurja -- 5.10.2011 16:46:16 >

clock-img

14.10.2011, 09:04

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Jaz na žalost ne smem uporabljat nobenih čistil, razen vodo, ker imamo eloksiran aluminij.

Imam pa problem spravit iz stekla tist lim, ki je za miši... Po mojem se je tudi na okvir pirjel in bo j... ker karkoli drugega kot voda, ga razžre dobesedno... Šipo sem hotela sčistit z bencinom, ampak sem dobila prepoved s strani mojega, da se to ne sme, ker imajo okna nek premaz... Glede na to, da je steklo del njegovega strokovnega področja, mu pač moram verjet... user posted image

Tole s kisom in sodo se mi zdi dokaj naravno in bom probala. Za plastiko, sploh belo po mojem sploh ni problem.

clock-img

14.10.2011, 09:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

17.10.2011, 09:16

clock-img

Poka

pencil-img

1696

A je to tak, kot za steklokeramiko? Pa je ziher, da ne pušča risov? Lahko da celo ta ne pride v poštev, ker so to res ena posebna stekla z enim dodatnim premazom - me moj fenta user posted image Sicer pa huj kot tist lim za miši ne more bit - moj je s tistim lovil sršene in naredil celo pacarijo, še z obleke in rok ne gre in če pol ne smem nič uporabit, pa res ne vem user posted image Bom probala s tistim nožkom tako zelo previdno.

clock-img

17.10.2011, 09:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem