cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Črne misli

clock-img

16.09.2006, 21:06

clock-img

Anonimen





A je  katero mučila depresija po porodu? Kakšni so znaki?
Mene občasno zagrabi en tak čuden občutek utesnjenosti, pa skoz imam v glavi, da imam premalo rada tega otroka. user posted image  Grozen občutek, včasih me je sram v dno duše.
A imate kakšen nasvet kako te pregnati črne misli?


clock-img

16.09.2006, 21:10

clock-img

tintin

pencil-img

3293

Draga anonimna,
morda ti pomaga če malo pogledaš med over netov forum Obporodne stiske, kamor piše ogromno deklet s podobnimi "črnimi" mislimi.
http://med.over.net/phorum/list.php?f=123
Morda lahko celo povprašaš za nasvet svetovalki, ki sta res super.
Vso srečo,

clock-img

16.09.2006, 21:17

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

meni lahko pišeš, sem nekaj podobnega doživela po porodu. Gre pa bolj za poporodno stisko in ne za depresijo. Nasvet, ko pridejo črne misli, probaj jih takoj zamenjat z nečem lepim..npr. predstavljaj si da si na plaži, sonce te greje...Na tebi je, da zavestno sebe ne prepustiš razpletanju črnih miselnih scenarijev, ko je realno stanje popolnoma v redu. Zamoti se s čim, pospravljal, likaj, slušalke na ušesa in poslušaj muziko, glej TV

 
 


< Sporočilo je popravil Tia74 -- 16.9.2006 21:18:28 >

clock-img

16.09.2006, 22:22

clock-img

natalia

pencil-img

1423

če le gre se poskusi razbremenit, notranje stiske in utesnjenost pa po mojem večina doživi po porodu - saj - bo bolj bo dete rastlo, bolj ga boš ljubila...preverjeno...

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

16.09.2006, 22:22

clock-img

tulip

pencil-img

917

Porod je ena velika reč, močno doživetje, ki te popolnoma spremeni. Naenkrat si mama, imaš odgovornost, veliko dela z drobcenim bitjem, ki te rabi celo in vedno, hkrati pa si sama izčrpana in bi ti rabila nekoga, da poskrbi zate. Poleg tega pa spada zraven norenje hormonov, ki stvar le še poslabša.
Naj te ne bo sram črnih misli. Le ne dovoli jim, da prevzamejo oblast nad tabo. Odženi jih, premagaj jih s pozitivnimi mislimi, kot je že pred mano Tia 74 povedala. Vsak se kdaj znajde v psihični stiski, ampak je treba naprej in se ne ustavljat ter premlevat grdih stvari, kajti to,kar si ponavljamo, potem začnemo verjet. Ponavljaj si sončne stvari in sonce te bo lažje obsijalo!!user posted image

clock-img

16.09.2006, 23:00

clock-img

GATA

pencil-img

550

Anonimna, veliko pripomore tudi družina oz. tvoj partner ko te "tolaži" oz. podpira in razume v težkih trenutkih.
Pri meni so hitro pogruntali (familija), da gre za nekaj takega (stiska al pa depresija) in me nihče ni obsojal. Mene osebno je čisto iztirilo. Pa je s časom nekako kar samo od sebe izginilo. Do takrat pa - pozitivne misli, veliko podpore ti želim. Če bo pa hudo se pa tu oglasi po malo dobre volje in tolažbe pa kakšnega sončka kot so ti punce napisale user posted image .

user posted image

clock-img

04.10.2006, 11:02

clock-img

DrejcDrejc

pencil-img

480

Gata, jaz pa mislim, da se ne smemo zanašati na druge. Jaz sem ugotovila, da tudi če imaš okoli dobro misleče in tolažeče, na koncu si zmeraj sam in moraš sam razčistiti v glavi, analizirati, kaj je "narobe", narediti plan in poskušat sam sebe usmerit na željeni cilj. Se mi zdi, da če te ljudje nekaj tolažijo, da samo otopiš v tistih tolažilnih občutkih, da se nikamor ne premakneš. Življenje s svežim otročkom ti obrne vse na glavo in seveda ni lahko, jaz pravim, da ne živim več svojega življenja, da se včasih sploh ne poznam, ampak dejstvo je, da se je treba tega privadit in gledat na starševstvo in novo življenje s svetle plati, poiskati lepe stvari, tiste črne misli ti pa dajo mislit, te ženejo naprej, da to in ono spremeniš, da postaneš boljši.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

clock-img

04.10.2006, 12:53

clock-img

vrtnica27

pencil-img

6

Ojla,
jaz še ena izmed takih, ki sem vsaj do danes imela črne misli o varanju. Imam drugega otroka staro 3 mesece in že par dni nemorem spat , jest, komaj se kontroliram.
v mislih so se mi vrteli filmi s kom se lahko moj dobiva in kako me vara, če ga ni bilo 2 uri domov po šihtu. Pa sam mi je govoril, da je bil s kolegi na pijači, ki so tudi moji prijatelji. Ne ampak v meni je tiščalo v želodcu in me stiskalo ne vse strani ter mi govorilo, da me vara.
Eto danes sem ga usrala.Napisala sem mu na sms da če me je varal naj mi pove ali se motim al ne.Potem je to povedal drugim in še telefon. št. mi je ponujal, da se sama prepričam. Enkrat sem mu tako že usrala in hvala bogu se pomirila. Danes ko bo prišel s šihta pa nevem kaj bo. po eni strani me je sram ga v oči ne bom mogla pogledat. Po drugi strani se sprašujem če se mi toliko cufa, da sem ljubosumna ratala na druge: ker ga lahko žurajo, pohajajo, si privoščijo dopust v lepih krajih,....

clock-img

19.10.2006, 12:02

clock-img

pearl

pencil-img

426

Vrtnica27 Mislim, da bi bilo pametno, da se pogovoriš s svojim dragim.
Tudi jaz sem bila nervozna, če ga kdaj ni bilo pravi čas domov, to je bilo takrat, ko je bila user posted image  malo bolj tečna in sem že komaj čakala, da jo malo prevzame.
Sploh na začetku sem bila zelo razdražljiva, nisem pa bila ljubosumna. Sem mu kar hitro povedala, da se žal mora tudi na to navadati, ampak da bo minilo, in res je.
Sedaj ne godrnjam več, če ga ni pravi čas  domov, ampak si s svojo trimesečno user posted image  narediva takšne urice, da zares uživava, pa ga tudi greva iskat z avtom in si ob tem še privoščiva tudi malo brezskrbnega pohajkovanja po mestu, z atijem pa pol tudi kakšno tortico, tak da nama kakšna pijača z njegovimi koligi včasih kar paše.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem