cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Čigumi

clock-img

22.02.2008, 13:32

clock-img

pizamca

pencil-img

146

Živjo,
a katera ve, če je mogoče bolje, da se v nosečnosti ne žveči kaj preveč? Tam ene tri, štiri čigumije na dan?
Sem imela slabo prebavo, zdaj sem pa ugotovila, da se je čudežno uredila, odkar na veliko žvečim :))) Samo upam, da nimajo kaj takega ti čigumiji, da bi škodili bejbiju.

clock-img

22.02.2008, 13:38

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Prvič slišim, da ima čigumi kaj s prebavo in nosečnostjo. user posted image  Od kar vem zase, vem, da skoraj non stop žvečim, pa  zaradi tega v user posted image  nisem imela težav.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

22.02.2008, 13:46

clock-img

lelčy

pencil-img

336

tudi jaz prvič slišim za to, jaz sem celouser posted image  žvečila, ker si sploh ne predstavljam dneva brez žvečilnegauser posted image

clock-img

22.02.2008, 14:00

clock-img

cofek

pencil-img

781

mogoče ma pa kaj sorbitol opraviti s tem - sam po moje bi mogla žvečit kaj več kot 3-4 dnevno...
lahko pa pogledaš z druge perspektive - izloča se ti več sline, posledično se ti prebava stimulira....pa najbrž tudi kaj več spiješ, greš na kakšen sprehod več, bolj zdravo ješ (sadje, zelenjava...)...
vse to bi znalo vplivat.

clock-img

22.02.2008, 18:24

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Ti kar žveči... samo ne orbit, ker vsebuje aspartam user posted image

clock-img

22.02.2008, 20:11

clock-img

valentina2006

pencil-img

2353

Prvič slišim user posted image .

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

clock-img

22.02.2008, 20:17

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

a se hecaš s takim vprašanjemuser posted image user posted image user posted image

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

23.02.2008, 19:48

clock-img

Kaštrun

pencil-img

668

moj bog! ko mislim, da slišim že vsa neumna vprašanja, se vedno pojavi še kakšno user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

clock-img

23.02.2008, 21:50

clock-img

jaša2

pencil-img

658

prvič slišim za to, da bi bil  žvečilni škodljiv v nosečnosti!user posted image user posted image user posted image  

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

clock-img

23.02.2008, 21:51

clock-img

Anonimen

a katera ve, če je mogoče bolje, da se v nosečnosti ne žveči kaj preveč?

Ja, bolje je, absolutno bolje, da ne zvecis.

clock-img

24.02.2008, 14:34

clock-img

Anonimen

Lahko žvečiš vse, samo orbit zelenih ne.

clock-img

24.02.2008, 14:40

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: pizamca
Sem imela slabo prebavo, zdaj sem pa ugotovila, da se je čudežno uredila, odkar na veliko žvečim :)))

Meni pa taka vprašanja in posti urejajo prebavo.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 24.2.2008 14:41:13 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

24.02.2008, 14:49

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Saj to je samo hec, ... ali se motim???user posted image

:)

clock-img

24.02.2008, 15:03

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Ja seveda lahko žvečiš, d'oh! user posted image  Imajo pa ponavadi taki proizvodi (žvečilni, razni bomboni in podobno) v kolikor se uživajo v izredno velikih količinah rahel odvajalni učinek. To pa je tudi vse.

clock-img

24.02.2008, 15:52

clock-img

rija

pencil-img

15589

IZVIRNO SPOROČILO: Kaštrun

moj bog! ko mislim, da slišim že vsa neumna vprašanja, se vedno pojavi še kakšno user posted image

pa mislim,da tole ni zadnje.....user posted image user posted image

jesus no babe....user posted image

...vox populi...

clock-img

24.02.2008, 17:28

clock-img

sasi13

pencil-img

1020

men so čugumiji v začetku nosečnosti full pomagali, kadar mi je  hotelo biti slabo sem ga vzela in je bilo boljše. si nism mogla predstavljat dneva brez čigumija.

clock-img

24.02.2008, 17:47

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Nekega dne bo svet vrglo s tečajev. Zaradi neumnih vprašanj. Pižamca, verjameš?

clock-img

24.02.2008, 17:51

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Zadnjič je en strokovnjak za peristaltiko po radiu povedal, da žvečenje čigumija ni škodljivo. Morda je edino malo neestetsko - če človek žveči in spominja na kakšne prežvekovalce user posted image . Je pa povedal tudi to, da žvečenje lahko pospešuje prebavo... saj s s tem poveča izločanje želodčnih sokov... itd. V nobenem primeru pa žvečenje ni škodljivo.

< Sporočilo je popravil pika74 -- 24.2.2008 17:52:19 >

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

clock-img

24.02.2008, 19:41

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: pizamca

Živjo,
a katera ve, če je mogoče bolje, da se v nosečnosti ne žveči kaj preveč? Tam ene tri, štiri čigumije na dan?
Sem imela slabo prebavo, zdaj sem pa ugotovila, da se je čudežno uredila, odkar na veliko žvečim :))) Samo upam, da nimajo kaj takega ti čigumiji, da bi škodili bejbiju.

Na to pa res ne mislim odgovarjati. Moj sinko (6,5 let) postavlja bolj inteligentna vprašanja. Še za bedast odgovor mi je škoda časa.

In kot je napisala ZARA, meni takšna in podobna vprašanja urejajo prebavo, brez da bi žvekala...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

24.02.2008, 22:02

clock-img

pizamca

pencil-img

146

Res ne vem, kaj se oglašate tiste ..., ki nimate odgovora na vprašanje. Konec koncev žvečilni vsebujejo celo vrsto umetnih sladil, ki morda za nosečnico v velikih količinah res niso primerne.
Kar se pa tiče drugega vprašanja, sem prav pogledala in res, na nekaterih čigumijih piše, da v večjih količinah lahko deluje kot odvajalo. Tako, da razne marogica, koštrun idr.. pametnjakovičke najprej preverite, potem pa odgovarjajte na vprašanja, za katere nimate pojma.

clock-img

25.02.2008, 08:03

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Deklica draga, čimprej se začni zavedati, da nosečnost NI bolezen, pa ti bo zelo enostavno v življenju, pa ne samo tebi...vsem okoli tebe.. Pa tudi prebava se bo uredila, slej ko prej.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

25.02.2008, 10:06

clock-img

Kaštrun

pencil-img

668

svetujem ti, da se v nosečnosti izogibaš:
- vsem gaziranim pijačam
- vsem sokom, ker vsebujejo pač razna barvila...
- pij samo vodo (če je možnosti ustekleničeno)
- ne jej nobenih salam, bog ne daj svežih, še manj suhih (kakšne so še potem?!
- nobenih sirov (svežih)
- bog ne daj pa paštet!
- lahko včasih poješ kakšen jogurt, ampak ne prepogosto
- bodi pozorna na zamrznjeno hrano, raje jej svežo
- za večerjo nikoli ne pogrevaj kosila, sploh ne v mikrovalovki (UV valovi pa to...)...

joj, še bi lahko naštevala... samo... se mi res ne da user posted image

pa pizamca (zgoraj navedeno) ne leti zdaj samo nate, zato brez razburjenja prosim!
ko boš noseča  v drugo (če boš), tretje... se boš takim vprašanjem, ki jih bodo postavljale tvoje "zanamke" samo nasmehnila in globoooko zavila z očmi user posted image  tiste, ki pa smo tukaj dlje časa, pa se nam ob takih vprašanjih upravičeno dvigne pritisk!

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

clock-img

11.03.2008, 15:25

clock-img

andie

pencil-img

427

moj bog! ko mislim, da slišim že vsa neumna vprašanja, se vedno pojavi še kakšno

pa mislim,da tole ni zadnje.....

jesus no babe.... [/quote]

hihihihihihihihihiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

10.04.2008, 19:59

clock-img

Raho

pencil-img

4143

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne razumem vprašanja.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.04.2008, 12:03

clock-img

racka28

pencil-img

40

Z vsem spoštovanje do vseh, ki ste odgovarjale, ampak ste malo preveč kritične do pizamce. Konec koncev, če dobro premislite, to sploh ni neumno vprašanje (zato je popolnoma mimo, da jo primerjate s svojimi otroki). Sem že prejšnjič hotela odg., pa sem se zadržala. Kot vse stvari, ki se jih uživa v mejah normale, tudi čigimiji niso škodljivi. Je pa res, da v velikih količinah lahko povzročajo prebavne motnje. Poleg tega pa na žalost veliko kateri uporabnik ne pogleda sestavin, preden kaj vtakne v usta. Že samo aspartam je tako sporen, da si jaz ne bi delala norca iz takšnih vpr. (če seveda tega poješ v res velikih količinah). Pa nivo pogovarjanja bi tudi lahko bil drugačen - punco pač skrbi, je radovedna ... kar je vsekakor boljše kot če bi brez razmisleka vse pojedla (češ, kaj pa je lahko narobe - v današnjem svetu na žalost marskikaj). Pa brez zamere, samo mislim, da ni lepo tako obsojati ljudi.

p.s: lahko malo po netu pobrskate in poiščete raziskave o uživanju teh sintetičnih snovi (aspartam, e-ji ...) in njihovih posedicah.

Lp.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem