cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Čaji,voda...

clock-img

12.01.2005, 18:05

clock-img

leah

pencil-img

660

Moja Chantal bo v nedeljo stara 3 tedne.Malo sva se že ujeliveč ali manj pa se še loviva.Oziroma jaz,če sem čisto natančna.
Najbolj me begajo razno razni nasveti patronažnih sester,mame,sestre,moža....nekateri priporočajo naj ji dvakrat dnevno dam malo čaja ali prekuhane vode,da ne bo žejna,drugi pravijo,da samo,če full neutolažljivo joka,tretji pa,da naj ji dam bebi čaj,če ima krče.In potem sem jaz čisto zmedena in ne vem več kaj in kako.mami pravi,da sem jaz skoz pila čaje in da je bilo vse ok...dejte prosim,povejte,mi kaj ve mislite glede tega dodajanja....

Papa teja

clock-img

12.01.2005, 18:53

clock-img

janjja

pencil-img

1078

TAkole ti bom povedala. Naša je stara štiri mesece in je skoz od kar je prišla iz bolnice pila čaj - instant in to kar zajetno količino na dan. Zavedaj se da je mleko hrana in ne tekočina za odžejati. Predstavljaj si da si ti žejna.Za vse tiste ki so pa tako proti čaju, naj povem da dajte potem prekuhano vodo v flaško in ne mučit novorojenčka z žličko. Saj po žlički ne dobi nič, siromak še piti z ne ne zna. Zaradi čaja ne bo pozabil dojiti.:duda:

clock-img

12.01.2005, 20:35

clock-img

leah

pencil-img

660

No potem pa vredu,ji bom dala malo čaja,sej pomojem ne more škodovati.

clock-img

12.01.2005, 20:52

clock-img

Anonimen

Kolikor sem jaz tule brala debate, so si mnenja različna, bolj se punce nagibajo k temu, da če je otok dojen, ni potrebno dajati čaja. Naše babice pa so rekle, da če bi mamice vedele, kako so njihovi otroci željni, bi še kiklico prodale... Tega se še dobro spomnim.

clock-img

12.01.2005, 23:10

clock-img

andrejaz

pencil-img

1347

Jaz mojemu Marku nisem dala do sedaj še nobene vode ali čaja. Star je pa 4,5 meseca, in je izključno dojen. Od vseh nasvetov, se mi je zdel še najboljši - Če bo žejen, bo to že pokazal

Sigurno pa je drugače, če je vročina in poletje.

:sloncek:

clock-img

12.01.2005, 23:27

clock-img

Veronika-3

pencil-img

43

Se strinjam z andrejoz. Sploh pa punce, kako pa mislite da si je narava zamislila zadevo? So pred davnimi časi otroci ob rojstvu dobili flaško in čaje? Pa živali ki dojijo? Mladički pijejo le mleko. Sej narava že poskrbi da ima mleko pravo in najpopolnejšo sestavo.
Probimo ne komplicirat. Nič pa seveda ni narobe, če bo otrok zaužil tekočino. Če mu ne bo pasala bo to pravtako pokazal.

Punce, life is simple, ne otežujmo si ga. Že tko mamo preveč nasvetov od vsepovsod, zakaj bi jih hotle še več. Pa zagovarjam lastno intuicijo posameznika.

Upam, da me boste poskusile razumet.

Love, Veronika z 10 mesecno :roza:

clock-img

13.01.2005, 10:18

clock-img

solei

pencil-img

20

Pri dojenju dobi otrok najprej bolj redko mleko, ki je za žejo, šele kasneje priteče bolj gosto in tudi bolj nasitno mleko. Zato pozimi otrok ne potrebuje dodatne tekočine (če se lahko doji, kadar on izrazi željo). Poleti pa mu lahko dodajamo prekuhano vodo ali komarčkov čaj. Ne glede na to, kako se boš odločila, ne bo z otrokom nič narobe. Poslušaj svojo pamet in svojega :duda:.

LP Solei

clock-img

13.01.2005, 22:43

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

Mogoče pa centralna kurjava tudi izsuši grlo,pa tudi dojenim:duda:vmes med obroki paše malo
tekočine.Saj ni treba dat novorojenčku 50ml čaja,par kapljic,pa je .Jaz sem jima ga dajala od rojstva dalje,res pa je ,da nisem dolgo dojila.:muca:
Sem pa tud jaz tisto slišala o prodanih kiklcah.;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem