pozdravljene!
Rada bi vam opisala naš zakompliciran primer in bi vas prosila, če mi lahko kako svetujete kaj narest.
Hčerka je stara eno leto in se ji je od osmega meseca naprej začelo na koži(na kolenih-obeh)pojavljati izpuščaji, ki so bili okrogli in rdeči in noter lišajasti, kot mačja bolezen, vendar ni bila v stiku z mačkami, pediater je rekel, da sumi na hrano in da naj najprej sami probamo ugotovit s hrano in smo za en teden opustili eno stvar, nato drugo in se je vse skupaj umirilo, čeprav je jedla vse, potem pa se ji je pri 12 mesecih ponovno začelo pojavljat in to okoli oči, najprej na enem, potem na drugem, skos si je mencala, kot da jo srbi, potem se je začelo širit na zatilju, po rokicah, na vseh notranjih ikončinah take male rdeče pikice in za ušeskom, spraskala si je tudi do krvi, na koncu je zggledalo kot razjeda, smo šli pokazat pediatru in je dal napotnico za alergologa, in je iz testiranja bilo razvidno, da ni alergije na nibeno st var od prahu, do jajc ipd, predpisala nam je kozmetiko od a-derme.Smo začeli uporabljat kopel in mleko in vedno, ko smo jho skopali je bila po celem teleščku pikica pri pikici, potem ne do drugega dneva izginilo, ampak se je še bolj praskala, probala sem jo uporabljat 14 dni, ker sem predvidevala, da ne more biti iz danes na jutri dobre, ampak smo opazili da ji ne paše krema, nato smo spet šli k pediatru in nam je predpisal poniovno kremo, ki jo namešajo v lekarni in pa eno kremo, ki se namaže samo po flekih 7 dni,čist na tanko in naj povem, da se ji širi vsak dan ima 10% več izpuščajev in tudi v vrtcu se spraska do krvi, tako da ji namažejo z navadnim hladilnim mazilom in je potem bolje, naj omenim, da sem danes klicala alergologinjo in ji povedala da nič ne pomaga in mi je rekla, da obstaja ogromno krem za atopični dermatitis in da ji bo ena sigurno odgovarjala.To mi je bila pa pika na i, pa saj ni poskusni zajček in ko sem ji to rekla, da te kreme stanejo in da ne morem otroku dat 20 vrst krem, mi je rekla:Kaj bi vi rada od mene, da vam rečem?, ali je to odnos, katastrofa, kaj naj naredim, sedaj čakam da se mi oglasi naša sanelaa, ki pravi, da naj bi ji pomagala krema, bomo videli, če nas bo to rešilo, v lekarni so mi danes ponujali neko kremo za 38 eurov in baje da je magična.
Pomagajte mi lepo prosim, rada bi pomagala otroku, ker nič ne pančka, ker jo tako srbi, pa tak dobrovoljček je, če je vse ok.
lp.