IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN
IZVIRNO SPOROČILO: Sljiva
Verjemi, precej manj skodljivo je, ce bo fant enkrat ali dvakrat po lastni krivdi malo lacen, kot pa tale tvoj ponizni, permisivni in pogajalski pristop. Saj nic cudnega, da te ne uboga in izziva, tudi ce si sama sebe prepricala, da je super brez fb, ti povem, da fant cuti, da si se mu totalno podredila in te sploh ne jemlje kot avtoriteto. Kako le - eno uro ga PROSIS, da poje zajtrk...?? Saj ne morem verjet, ze dolgo nisem prebrala, kaj tako norega...
Oprosti, ce se ti zdi tole grobo, ampak mislim, da moras spregledati, preden ti mali zraste cez glavo...
Ljuba moja, mar ni ocitno da se tega zavedam in zato išcem resitev? Zakaj pa mislis da tu razgaljam našo težavo, menda ne iz dolgcasa. Nora ali ne, sem pac potrpezljuv človek, kksn dan malo več kksn dan malo manj. Mislum da pa v 90% lepa beseda lepomesto najde, in ja vem xa ne pri zajtrku, ampak bomo zrihtal da nebo vec prosjačenja. Nč bat, tok se pa ne bom pustila da mi bo po glavi skakal.
Sori, ti že skače. Krepko. Pač zato, ker je pri tvoji vzgoji preveč odvečnega in konstantnega opozarjanja, stokratne obrazložitve ene in iste stvari, večnega prigovarjanja, ponižnega prosjačenja, best friend odnosa, nesmiselnega popuščanja ker...,opravičevanja njega pred celim sveto in sabo, nepopustljivosti do sebe namesto do njega, tiščanja nosu v knjige namesto poslušanja mama čuta...
In ne , to ni faza To je on. Tvoj otrok. Oseba, ki raste. Ki se razvija na zunaj in znotraj. Tako kot mu boš pustila, omogočila, ga usmerjala in konec koncev vzgajala, tako bo. Takšna oseba bo. Minil je namreč čas dojenčka in malčka. Dečko postaja konkretna oseba in si išče prostor in vlogo v družbi.
Večino stvari , ki jih ti trenutno počneš, sem počela sama pri prvem. Kar naenkrat nisem bila več No.1 v njegovem življenju. Tista oseba, ki je imela avtoriteto, ki si jo je ustvarila s pogovorom, razumevanjem, razlago, večno potrpežljivostjo in kao brezpogojno ljubeznijo. Preden se zakapirala, da me mulo vse razume, vse ve, kaj mu želim dopovedati je trajalo veliko časa, preteklo veliko solz in šlo po gobe cel kup živcev. Da ne bo pomote- mojih. Mulo se ni preveč sekiral.
Moj mi je enkrat rekel, če se zavedam, da imava popolnoma zdravega, niti malo gluhega ali mentalno prizadetega otroka , ki mu vsakodnevno razlagam iste zadeve. Zakaj do strele ne vidim, da me mulo ne uboga in konec.
No, počasi sem potuhtala. Čeprav še vedno ne režem tako kot zna moj in še vedno nimam takšne avtoritete kot on, je zadeva neprimerljiva v pozitivo.
< Sporočilo je popravil patrino -- 30.12.2015 10:51:14 >