IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
....starsa hoceta, da polovico stroskov s prenovo vikenda krijeva mi2 - polovico ona2; od mojga sestra pa nic. ona tud sicer ne vlaga nic niti ne placa za karkoli (pa prav tako uporablja vikend; sicer pa zivi sama).
Po uporabi se plačuje uporabnina, najem, tekoči stroški. Vlaganja v nepremičnino se ne plačujejo po lastništvu. Torej, ne vidim nobenega razloga, da vidva ne bi plačale celoten znesek prenove, seveda če sta lastnika celote.
ker sta starsa zacela s poslom in pravzaprav njima dolgujemo ta posel in moznost, da lahko imava svojo obrt.
Gre za nenapisano pogodbo, katere določila niso nikomur jasna. Vsak si jih predstavlja po svoje. Zato je prvi korak ta: Dogovorite se, kdaj se "hvaležnost" za posel v obliki nošenja stroškov konča, če sploh kdaj se. ko se boste dogovorili o tem, ne bo težava ne vikend, ne izplačilo, ne servis avtomobila.
.....mi2 bova odplacala neki dogovorjeni delez v naslednjih par letih, pac po zmoznostih (to je vrednost dobrega stanovanja).
Komu? Če sestri, potem opravite dedovanje črno na belem.
pa se sicer dobro razumemo, tako s sestro kot starsi.
Nič več. Ko bo konec "ugodnosti" bo konec prijateljstva
Saj z ugodnostmi ni nič narobe. Problem je samo v tem, da se o njih niste dogovorili. Kaj, komu, koliko časa.
Po drugi strani pa, ker denar imate, zakaj bi se o njem prepirali, oziroma, kdaj ga boste imeli dovolj, t.j. toliko, da boste lahko brez "jamranja" omogočali ugodnosti tudi staršem in sestri. Ker ti in tvoj mož sta jih do tudi imela še pred prevzemom firme.