writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

07.09.2004, 17:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.09.2004, 17:50

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Vitaminske pripravke s folijsko kislino lahko jemljemo vsak dan naše rodne dobe - na Kalcipanu (vsaka tableta vsebuje 0,2 mg folijske kisline) lepo piše, da naj bi ženska jemala 1 - 2 tableti na dan v rodnem obdobju, še posebno v času nosečnosti in dojenja.

Za utemeljitev še dva odgovora dr. Pušenjaka:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=44357&t=44357#reply_44357

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=43668&t=43633#reply_43668

Glede M pa ti ne bi znala odgovoriti.

:angel:

clock-img

07.09.2004, 19:00

clock-img

Mandarin

pencil-img

96

V času nosečnosti - vsaj prve 3 mesece priporočajo dvojno dozo folne kisline - 0,4mg in tudi potem še v času dojenja je potreba večja. 8) Tako so meni povedali.

clock-img

08.09.2004, 07:11

clock-img

klarisa

pencil-img

295

Če je nosečnost načrtovana se jo priporoča jemati že nekaj mesecev prej in sicer 0,4 mg na dan. Potrebna je, za razvijanje otrokove nevralne cevi.

pa pa

clock-img

08.09.2004, 07:20

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Se strinjam s Klariso. Foljno kislino naj bi jemal že 2 meseca pred zanositvijo. kar pa se tabletk tiče, pa je bolje če počakaš 3 mesece preden zanosiš. Jaz sem sicer zanosila po 2 mesecih (jemala sem jih 8 let), pa nimam nobenih težav. Je pa menda fino počakat, da se spodaj vse obnovi in pripravi na otročka. V vsakem primeru pa počakaj vsaj eno menstruacijo. pri meni se je že prvič pojavila brez vsakih problemov. imela sem tudi enako dolg ciklus kot pred tabletkami.

Lp Lunca

clock-img

08.09.2004, 08:45

clock-img

simonas

pencil-img

887

Pozdravljena!

Glede folne kisline ni skrbi, tako kot so ti že ostale punce povedale, glede ciklusa pa je odvisno od vsake posameznice. Tudi jaz sem pred kratkim prenehala z jemanjem KT in v skrbeh cakala na prvo M (ce bo ali ne bo, ali se bo zamaknila, pa bomo se bolj dolgo cakali), pa ni bilo problemov. Sicer je zamudila 2 dni, kar pa glede na to, da sem jo nestrpno pricakovala sploh ni bilo slabo. Zdaj ko sem videla, da moje telo sodeluje z mano in sem se pomirila, pa mislim, da ne bo vec problema in da se mi bo cikel cisto uredil. Zdaj ze kar pridno delamo na :duda: in ko bo, bo... Telo se tako samo odloči kdaj je pripravljeno...

Simona

clock-img

08.09.2004, 13:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem