cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

'samostojna podjetnica'

clock-img

29.07.2004, 18:41

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Pozdrav,
imam podoben status, kot je samostojni podjetnik :((, pa me zanima, če slučajno kdo ve, kdo meni potrdi višino dohodkov, ker sem nekako sama sebi delodajalec. Moram na davčno ali na Ministrstvo za kulturo, prek katerega imam status?
Pa zanima me, če veste (glede na to, da dobim plačano bruto, brez posebnih specifikacij za potne stroške, malico..., dohodnino,) kako obračunajo porodniško?
Hvala za vsako pomoč! :sloncek:

Hu:hudicek:Anita

clock-img

31.07.2004, 21:21

clock-img

Saš

pencil-img

61

Jaz ti lajko povem samo to da samostojnim podjetnikom višino dohodka potrdijo na davčni. Kar se pa tiče porodniške pa če se ne motim pa tako in tako upoštevajo samo bruto dohodek.

clock-img

01.08.2004, 06:28

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

:bravo:
Ja, hvala.
Sem šla na križevo pot, pa moram reči, da so bili na davčni ful prijazni in hitri. Za vse, ki vas zanima: ne potrebujete potrdil delodajalca, ker ste to sam sebi, na davčni pa vam izpišejo 'bruto' plačo, za katero plačujete prispevke (torej, če plačujete najnižje prispevke, je vaša bruto osnova okoli 110.000, pa čeprav zaslužite več! - žal, kar pomeni tudi nižjo porodniško). :grrr:
Če ste v podobnem položaju, svetujem, da si plačujete višjo premijo, takoj ko izveste, da ste noseči, ker so to pri porodniški pozna za cca 20 tisoč/mesec. :bravo:
Upam, da sem kateri pomagala.

Lp,
Hu:hudicek:Anita

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem