IZVIRNO SPOROČILO: Sarica2
Pozdravljene
Ali bi še klicale svojega partnerja na telefon, če bi se vam on v zadnjem obdbobju namesto s npr. halo, ja, prosim, itd. zadirčno oglasil: Kva je. Meni je začel ta njegov način nesramnosti tako motiti, da ga sploh ne kličem več, razen če je nujno. Pa še takrat se moram zelo potruditi, da to preslišim. Tega, kako se oglaša na telefon, mu nisem omenila, ker bo itak zanikal, da ni res. V zadnjem obdboju vse zanika ali prevali krivdo na druge (npr. tudi na hišno mačko, čeprav ni nič kriva).
V bistvu sploh ni važno, če bi ga me še klicale, če bi se tako obnašal. Važno je le to, ali je tebi to vredu in boš tolerirala naprej ali pa boš kaj naredila v zvezi z zadevo.
Eni bi ti mogoče rekli, da si malenkostna in delaš iz muhe slona ter da to ni nič takega. Taki bi ti svetovali, da ga normalno kliči naprej in se ne sekiraj za to. Spet drugi bi ti zgroženo pametovali, da je pa to višek nesramnosti in nespoštljivosti in da je to znak zate, da je čas da spakiraš kufre.
Ni važno torej kaj bi me naredile temveč kaj boš ti. Saj boš to naredila zase.
Bi pa jaz tako kot ponavadi pokukala na drugo stran. Če nisi ti malo preveč nadležna s klici ali ga velikokrat kličeš v neprimernem trenutku, ko je sredi dela ali nečesa nujnega, ali se mu zdi, da ga preverjaš, zaslišuješ, kontroliraš...
Manjka informacij. V večini primerov ljudje niso brez vzroka osorni in nesramni. Seveda so tudi taki kalibri, vendar ne tako zelo pogosto, da bi te kar dan za dnem takole nazijali, ko jih pokličeš.
Na tebi je , da pri sebi razčistiš, če morda ti njemu dihaš za ovratnik in ima tvojih klicev malo dosti in je zato takšen kol, ko komunicira po telefonu. Ali pa je on tak brez pametnega razloga in se pač tako bedasto meni.
Ko boš to potuhtala, se pač odločiš, ali boš to prenašala naprej, ali ne.