cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

"A ti pa še kar dojiš????!!!"

  
clock-img

14.08.2006, 11:13

clock-img

tincci

pencil-img

1430

S tem vprašanjem se srečujem zadnje čase, in to od vsakega, ki ima 5 minut! Tašča me čudno pogleda, da zdej je pa res cajt, da neham, sestra mi pravi, da a ni že malo velika za to, kolegica mi reče, da se zdej itak samo crklja še in da nej jo skinem, da zdej pa res ne rabi več itd.

In potem jst začnem neki razlagat zakaj pa kako in pridem domov in se vprašam, da zakaj hudiča se moram zagovarjat?? Itak vse, kar rečem, sploh ne slišijo in si samo mislijo, da zdej je pa res dost, da kaj je z mano.

Pa sva ful napredovali!! Do 6m se je skor samo dojila, potem sva počasi ukinjale eno dojenje za drugim, nedolgo nazaj nama je ratal skenslat nočno dojenje, potem kak mesec za tem jutranje... no in zdaj pri 9.5m sva še na večernem dojenju 20min. In tega si sploh še ne predstavljam, da bi skenslale, ker komaj čaka na to in se kar zažene v joško in potem jo moram kar dol zvlečt user posted image

Kakorkoli, too much! Pa sej ne da me preveč ganejo te izjave, ampak res no, zadnje čase mi vsak samo še to reče?????????!!!!!!!!!!!

clock-img

14.08.2006, 11:18

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Ti odgovori "Ja, a je to kaj čudnega, saj je šele 9 (kasneje 10,11,...) mesecev stara?"  ...boš videla, da jih bo več kot polovica utihnilo in te ne bo zajedalo naprej. Brez veze nekaj razlagat in se kao zagovarjat....


< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 14.8.2006 11:20:50 >

clock-img

14.08.2006, 11:22

clock-img

Anonimen

Zanimivo, meni ni tega še pri dobrem letu nihče rekel...

clock-img

14.08.2006, 11:23

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Aja točno, potem pa obvezno sledi podvprašanje: "Kok časa pa še misliš???" In potem rečem, da ne vem, da bova vidli, in potem me še bolj čudno gledajo. user posted image

clock-img

14.08.2006, 11:24

clock-img

tincci

pencil-img

1430



Zanimivo, meni ni tega še pri dobrem letu nihče rekel...



Res ne?? user posted image

clock-img

14.08.2006, 11:27

clock-img

ma19teja

pencil-img

186

Ma kaj imajo drugi pri tem, saj je tvoj otrok in edino ti veš kako se imata lepo. Jaz sem prvega sina prve 3m samo dojila, potem pa sem mu morala pričeti dodajati, ostalo podobno kot ti... Še sedaj ga imam pred očmi kako je bil vesel obroka, ko sva se dojila - pa čeprav samo za pocrkljati. Ta občutek je nenadomestljiv!!! Midva sva se tako crkljala do 11m, ker se je sam tako odločil in ni bilo nobenih problemov. Zdaj imam 1m starega sinka in bom ravno tako vstrajala kolikor bo mali hotel oz. kolikor dolgo bom lahko!

Meni je teta pri prvem otročku rekla: "Ja kdaj ga boš pa crkljala, če ne zdaj? Saj se kmalu ne bo hotel več!!!" Ta stavek se mi je tako globoko vtisnil v srce, da si ga vedno ponovim, kadar se spravijo nadme tašča in podobni s pametnimi nasveti, kot pri tebi!

Sama poslušaj svoje srce, edino ti veš kako je najbolje za vaju!

Lp, Mateja

clock-img

14.08.2006, 11:28

clock-img

tulip

pencil-img

917

Glede na naslov posta sem bila sigurna da ima tvoja punčka vsaj 2 leti, če ne več... Kakorkoli, pri 9 mes sem jaz dojila še zjutraj in zvečer, tako da se mi ne zdi to nič takega, ti poslušaj sebe in svojega otroka, vidve najbolje vesta, kaj je za vaju prav. Moj sonček ima zdaj 1leto in se ne dojiva več, se pa še vedno stisneva zvečer, da zaspi in ta vez, ko ti pocrkljaš svojega otroka, tako ali drugače, je nenadomestljiva.
'Pametna' vprašanja pa so povsod:
Kako da še dojiš?
ali
Kako da ne dojiš več?
tako da se ni za vznemirjat. Nekaterim se pač to čudno zdi, ker sami nimajo take izkušnje in sprašujejo bolj iz radovednosti.
Če pa je kdo res vsiljiv, pa ga lahko vprašaš, če tvojo punčko mogoče doji on/ona, da ga/jo to tako moti. Če ne, pa naj se zase briga.user posted image


< Sporočilo je popravil tulip -- 14.8.2006 11:31:10 >

clock-img

14.08.2006, 11:29

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Reci jim, naj ti povedo en dober razlog, zakaj bi morala prenehati. Morda bo potem mir, ker mislim, da ga ne bodo našli.
Sama sem sicer dojila 23 mesecev, vendar se niti nisem srečevala s kakšnimi "očitki", k sreči, sicer bi popuser posted image . Kot da je kdo zaradi tega na slabšem, no.user posted image


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

14.08.2006, 11:32

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Jaz sicer ne dojim, bi pa z veseljem, če bi šlo...
Skratka, ko sem začela brati tvoje sporočilo,sem pričakovala, da boš napisala, da imaš otroka starega 2 leti user posted image user posted image user posted image . Za 9,5 meseca se mi zdi pa še čisto normalno da imaš 1 obrok dojenja.
Sem pa pred leti na plaži videla eno Italijanko, ki je dojila, otrok je bil star pa vsaj 4 leta (mogoče celo več) - to je bilo pa res čudno.
Ne sekiraj se, kaj pravijo.
Meni gre pa npr. blazno na živce, ko srečam kako mamico, pa po vseh debatah na koncu vedno vpraša "A dojiš" in ko rečem ne, ponavadi sledi zagovarjanje (ja, kot da mi je tega treba) in potem se najde pa še kakšna pametna, ki mi reče, " veš, nama tudi ni šlo, ampak sem vztrajala" - ja, kot da jaz pa nisem...
no, malo sem zašla - pomembno je, da veš, zakaj kaj počneš in da sta s hčerkico zadovoljni
pa še enkrat - sploh ni nič čudnega

clock-img

14.08.2006, 11:43

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Meni so zdravniki v bolnici na traumatoloski postavljali taksna vprasanja. Na vprasanje "Kako dolgo pa se mislite?" se odgovori: "Do gimnazije bova ze enkrat nehala."

Meni osebno se zdi dolgo dojenje 2 leti in vec. Vse kar je pod se mi pa zdi malo. Tvoje sorodstvo ima ocitne predsodke pred dojenjem. Povej jim, da otrok se vedno dobiva veliko protiteles, do 12 mesecev pa mu mleko lahko pokrije nekje 80% potreb po snoveh, ki bi jih lahko dobil v hrani.

Ucinek dojenja se podaljsuje z dolzino dojenja. Lahko jim poves tudi to.

Meni je smesno, da imajo najvec predsodkov (vsaj po mojih izkusnjah) tiste, ki jih pa v realnem zivljenju ravno nimajo tam, kjer bi jih morale imeti. user posted image Ena znanka bo veselo kazala vsem kako ima pobrito, ampak dojila pa ona res ne bo vec kot eno leto, ker je to fuj.. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

14.08.2006, 11:44

clock-img

bori1

pencil-img

156

Tudi midve z mojo starejšo hčerko sva se dojili 13 mesecev in sicer, zjutraj in zvečer, oz. ko je rekla "mami cissss"user posted image . Pa se nisem ozirala na komentarje, sem rekla samo ja, še dojim in upam, da bom še dolgo. Po 13 mesecih sem dobila vnetje in na najino žalost končalauser posted image .

Sedaj dojim 2 mesečnega sina in upam, da se bova dojila vsaj toliko kot sva se z njegovo sestro,...

Ne sekiraj se. Uživaj in presliši kaj komentirajo. Saj vendar veš. kakoje to pomembno za tvojo malo ljubezen,...

lp, Bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

clock-img

14.08.2006, 11:45

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

14.08.2006, 11:48

clock-img

Marina_

pencil-img

1195

Joj kako so neumni.Če pa ne dojiš pa te spet grdo tretirajo.Jaz sem si najbolj na svetu želela dojiti.Ampak zaradi AB nisem mogla,pa so mi vedno vsi govorili"Zakaj pa ti ne dojiš.Pa veš kako je dobro ,če dojiš".pa sem se vedno mogla zagovarjati.Pa še počutla sem se tko kot kak kriminalec.Pa ni bilo po moji krivdi!
Sedaj opažam ,da so nekateri res malo čohjeni.Ti jim kar povej,da z veseljem dojiš in ,da boš dojila kakor dolgo bo otrok to zahteval.Pa tudi če se samo carta.TI SI KAR PRIVOŠČI!!!

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

clock-img

14.08.2006, 11:56

clock-img

trdozimc

pencil-img

918

Ja, svet je res čuden.
Tudi meni je bil to najboljši občutek na svetu, pa ni šlo dolgo - žal.
Bi dala skoraj vse, da bi se dojil še vsaj zvečer.
Uživajta!

clock-img

14.08.2006, 12:26

clock-img

bambolina

pencil-img

198

Ne sekiraj se...vsak ima svoj pogled na stvari...
Pa saj ima otrok komaj 9 mesecev,...Jaz sem dojila do 12m in prav tako na koncu le še zvečer, čez dan sem ukinila tako kot ti pri ene 9m. Kar tako lepo naprej!user posted image

clock-img

14.08.2006, 12:52

clock-img

Nej

pencil-img

268

Tincci koliko vem ima tvoja Hana alergijo na kar nekaj živil in v takih primerih je čim daljše dojenje še posebaj potrebno. A tudi tega ne razumenjouser posted image .

clock-img

14.08.2006, 12:54

clock-img

evci

pencil-img

81

men je ena reklla pri 10m: zdej pa že nehi dojit, no!
mislm, kva se vtikajo. ampak ponavadi to rečejo tiste, ki ne dojijo. zdaj smo stari 15m in še zmeri v obojestransko veselje cuzamo!

clock-img

14.08.2006, 12:59

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Uf, ce ima pa alergijo, potem pa dolgo dojenje sploh ni vprasanje ampak je zelo priporociljivo!

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

14.08.2006, 13:27

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

To je pač tako. Eni pohvalijo, ko rečem, da ga pri 13. mesecih še dojim, eni me pa čudno gledajo in čeprav nič ne rečejo, vem, da si mislijo, da je zdaj pa že prevečuser posted image user posted image user posted image ... Brigajo me njihove misli, če vem, da otroku delam dobro.
Moj je tudi alergik, zato se bova še nekaj časa dojila.


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

14.08.2006, 14:29

clock-img

Anonimen

Hehe, meni je moja babica, ko je bila user posted image  stara 2 tedna, rekla, da jo bom razvadila, ker jo dojim, kadar hoče. Naj bi jo dojila na tri ure, pa če vmes izdihne od joka. Sem se kar smejat začela, sem namreč prav čakala, kdaj se bodo začele take in drugačne pripombe o dojenju. Nameravam dojiti nekje do enega leta, pa naj imajo take ali drugačne pripombe. Jih preslišim  user posted image .

A se je res treba vtikat čisto v vsako zadevo? Vsak se zase odloča tako, kot njemu paše, a ne? Ni nujno da je to, kar paše meni, dobro tudi za druge.

clock-img

14.08.2006, 14:44

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Ja, Hana lahko je 5!!!! živil (riž, jabolka-določene vrste, bučke, zajček, krompir) pa Pregomin, na ostalo je alergična ... pa se moram vseeno zagovarjat, da na ta način dobi ful hranilnih snovi. Ker je moje mleko itak vodeno, ker sem tudi jaz na dieti zaradi dojenja. Ah user posted image

Hvala za odgovore, ste me potolažle, res me razgrejejo raznovrstne pripombe o tem, kaj je pravuser posted image Me prov zanima, kje so ti ljudje, ko rabiš kakšno konkretno pomoč od njih, ne samo pametovanja.

Cmok user posted image

clock-img

14.08.2006, 14:59

clock-img

Darči76

pencil-img

140

Naš user posted image  je star 6,5 mesecev, ob uvajanju goste hrane ga dojim še ob vseh obrokih in ga mislim tako dolgo, kot bo hotel. Ker je tudi meni lepo gledati malo štručko, kako se crklja user posted image .....

Sicer sem se pa jaz že pred meseci srečevala s podobnimi vprašanji. In postrani so me gledali predvsem tiste, ki niso dojile. Med drugim me je tudi tašča vsakič, ko smo se videli spraševala, kako je z mlekom, ali ga imam še dovolj. In to me je takoooo razuser posted image , da sploh nisem hotela malega hraniti v njeni bližini. Ker je na vsak jokec spraševala o stanju mojega mleka in dajala pripombe, da kaj pa če je lačen!!! No, sedaj se je hvala bogu skulirala user posted image . Me je pa moja mama vedno podpirala, ker je tudi sama naju z bratom zelo dolgo dojila.

Vidva samo uživajta in se lepo crkljajta.... 

clock-img

14.08.2006, 17:25

clock-img

Anonimen

Moja znanka je dojila skoraj do 5(beri let),je vzgojiteljica in ni bilo zaradi tega z otrokom ali z njo ne takrat ne zdaj nič narobe.Dojila v narekovajih seveda,večerno pocrkljanje je trajalo tako dolgo.Pa se pač nekateri zgražajo, drugi pa ne.

clock-img

14.08.2006, 20:33

clock-img

natalia

pencil-img

1423

a ti pa ne dojiš več????!!!

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

14.08.2006, 20:43

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Ta stavek mi je kar precej poznan. Na eni strani so ljudje, ki so me že pri Aljaževih 6 mesecih spraševali, če ga še vedno dojim in da je čudno, da se tako velik še doji. Po drugi strani pa ogromno ljudi tudi odobrava najino dojenje še zdaj pri 12 mesecih.
Vidve se le dojita, če vama tako ustreza, sploh pa glede na vse alergije, mislim, da je dobro, da še ne prenehata.
Midva pri enem letu še daleč ne bova nehala, ker Aljaž še zdaj občasno odklanja gosto hrano, dojenje mu pomeni tudi cartanje in tolažbo. Dojiva se še vedno kakih 6x na dan, bi rada zmanjšala, pa ne gre. Vidve se sploh ne dojita veliko glede na njeno starost!

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem