cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

10 resničnih in zabavnih razlogov, zakaj so triletniki zahtevnejši od dvoletnikov

Ameriški portal »Scary mommy« je objavil seznam resničnih in hkrati zabavnih razlik med otrokom, ki ima dve leti in triletnikom. Poglejte, če kaj drži tudi za vašega malčka.

Zakaj so triletniki zahtevnejši od dvoletnikov?

1.

 Z dvema letoma otroci pričnejo govoriti, s tremi jih ni mogoče ustaviti, ker »žlobudrajo« kot dež.

 

2.

Pri dveh letih jokajo, pri treh se dramatično mečejo po tleh in vreščijo, kot da jih je nekaj čudnega obsedlo.


3.

Ko imajo dve leti večinoma pojedo vse, kar jim ponudite. Pri treh jedo vsega skupaj tri jedi, od katerih je ena »zdrav« ocvrt krompirček.

 

PREBERITE TUDI: Razvoj otroka po starosti: od 3. meseca do 4. leta

 

4.

Pri dvoletniku traja večerno kopanje deset minut in rezultat je čist otrok. Ko kopate otroka, starega tri leta, ste v kopalnici eno uro in rezultat je zelo mokra kopanica in vi.


5.

Pri dveh letih večina še nosi plenice, ki jih menjujete po potrebi. Pri starosti tri leta se vse vrti okrog lulanja in opravljanja te potrebe.


6.

Ko vzamete dvoletnika sabo v trgovino, mu lahko v roke daste košček kruha, da ga grizlja in mirno nakupujete dalje. Pr treh letih vam otroka naroča, kaj morate kupiti in sam polaga izdelke v nakupovalni voziček.


7.

Pri dveh letih jih oblačite vi in izgledajo super simpatično. S tremi vam to nikakor ne bo uspelo, ker bo otrok vztrajal, da se obleče sam in končni izgled je precej »pustni« oziroma otrok izgleda tako kot da je pravkar pobegnil iz cirkusa.

 

PREBERITE TUDI: So srednji otroci res najbolj problematični?

 

8.

Dvoletniki ne marajo biti umazani, triletniki obožujejo valjanje v pesku, prahu in blatu.


9.

Ko imajo otroci dve leti vam dovolijo, da jim pomagate pri vsakdanjih rečeh, zato vse hitreje opravite. Pri treh MORAJO vse sami, kar traja celo večnost.


10.

Pri starosti dve leti otroci niti ne pomislijo, da lahko z vami manipulirajo, ko imajo tri so oni vaši gospodarji in vi se tega popolnoma zavedate.


Seveda, vsega tega ne gre posploševati, saj so si otroci različni. Verjetno za vsakega triletnika res ne velja vse napisano, ampak v nekaterih stvareh lahko prepoznamo tudi svojega tri leta starega malčka. Se strinjate?

 

VIR: Scary mommy

news-img

Odlične ideje za letošnje krompirjeve počitnice

Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z otroki. Poleg tega pa še par nasvetov, kaj početi, če boste počitnice preživeli doma.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem