cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zakaj se z otroci pregovarjamo o njihovi varnosti?

Otrok noče imeti čelade, ne posluša me in podobni izgovori staršev. Pediatrinja.si je na Facebooku zapisala odlično sporočilo, ki bi ga morali prebrati vsi starši.

Zakaj se z otroci pregovarjamo o njihovi varnosti?

Naši otroci se včasih vozijo brez čelade in starši pravimo, da je ne želi imeti, da joka, da se upira. Japanke na kolesu, ker je vroče. Nepripet v otroškem sedežu, ker gremo samo dve ulici stran. Pozabljamo, da gre za življenja naših otrok.

Pediatrinja.si je na svojem Facebooku zapisala, da se o varnosti otrok starši nimamo kaj pregovarjati in ta zapis bi morali prebrati prav vsi, zato ga v nadaljevanju objavljamo v celoti. 

"Varnost otroka ni nekaj o čemer bi se sploh pregovarjali… Dežurna tega vikenda je bila kaplja čez rob…Tale prispevek se je nabiral pa že nekaj časa…Letos že deklica, moja pacientka, s težko poškodbo glave, uspavana in umetno predihavana skoraj tri tedne… Posledica padca z električnim skirojem….Ni nosila čelade.. Dnevi in dnevi skrbi in strahu, kako bo…

Zadnji vikend prometna nesreča, v kateri je bila težko poškodovana deklica, ker se ni hotela pripeti…

Na vsakem koraku najstniki brez čelad in v natikačih na električnih skirojih. Raje ne pomislim, koliko so jih otroci v preteklih dneh dobili za spričevala…Kaj nam ni jasno?

Nedavno sem enega takih zagledala v čakalnici. Kar iz ust mi je zletela pripomba, da naj skiro takole brez čelade tokrat kar v rokah domov odnese… Njegovi mami sem se sicer takoj opravičila, ker se vmešavam…ona pa : »Ja hvala, da mu še vi rečete…ne posluša«…

Tu nastopi to, kar sem zgoraj napisala. Če otrok ne uporablja zaščitne opreme ali se sicer tvegano vozi, se ne pregovarjamo ali prosimo, ampak skiro preprosto brez besed vzamemo…če se otrok ne želi pripeti v avtomobilu z varnostnim pasom, preprosto ustavimo…

To resnično niso teme za prošnje, prepričevanje in pregovarjanje. Gre za življenje in zdravje otroka….Gre za to ali bomo z njim ali z njo plesali na maturantskem plesu ali bomo trpeli ob pogledu na posledice poškodb. Se opravičujem za v bistvu grobe besede, ampak preprosto ne morem drugače.

Doživela sem tudi hude poškodbe svojega otroka in žal vem o čem govorim. Nesreče se zgodijo, tudi če smo previdni, ni pa treba, da jih naravnost izzivamo. Storimo vse kar lahko, da jih preprečimo.

Še enkrat, v tem primeru se ne pregovarjamo ali prosimo, ampak ukrepamo."

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem