cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Več kot 10.750 otrok ustvarja tople Objemčke!

V že 4. srčni akciji ObdaRajanje tudi to jesen otroci po vsej Sloveniji ustvarjajo mehke in tople Objemčke, ki bodo decembra podarjeni otrokom v slovenskih bolnišnicah in drugih ustanovah.

Več kot 10.750 otrok ustvarja tople Objemčke!

K sodelovanju v letošnji dobrodelni akciji se je prijavilo kar 570 vrtčevskih skupin in razredov prve triade osnovnih šol, Objemčke tako izdeluje več kot 10.75o otrok.

 

V treh letih je v srčni akciji ObdaRajanje, ki jo organizira družinski spletni portal Ringaraja.net v sodelovanju z Pezom in Chupa Chupsom, igračke za svoje vrstnike ustvarjalo že več kot 30.000 otrok iz vse Slovenije. Tudi letos je akcija naletela na odličen odziv vrtcev in osnovnih šol, saj so v že četrto akcijo ObdaRajanja k sodelovanju prijavili kar 570 skupin in več kot 10.750 otrok.

 

Od 1. oktobra pa vse do konca novembra tako male spretne ročice otrok, s pomočjo vzgojiteljev, učiteljev, staršev in vseh ostalih, ki so se pridružili akciji, izdelujejo Objemčke – mehke punčke, blazinice, kresničke, polžke, kačice, škratke, sončke, snežinke, pa še kaj, s katerimi bodo v začetku decembra risali nasmehe na obrazih otrok, ki bodo morali božične in novoletne praznike preživeti v eni izmed zdravstvenih ali socialnih ustanov po Sloveniji.

 

Kot vsa leta doslej ostaja sporočilo srčne akcije ObdaRajanje enako – spodbuditi otroke, da preko svoje otroške kreativnosti podarijo del sebe vrstniku, ki potrebuje lepo misel in tolažbo. K prenašanju tega sporočila o prijateljstvu, sočutju in solidarnosti ogromno prispevajo vzgojitelji, učitelji, starši, stari starši in drugi udeleženci akcije, ki s svojim mentorstvom in dobrim zgledom spodbujajo in pomagajo otrokom ustvarjati in deliti Objemčke. Za namen ObdaRajanja pa je nastala tudi pravljica o Kresnički Steli, ki jo bodo lahko mentorji otrokom pripovedovali ob ustvarjanju in jim tako ponazorili, kako pomembne so njihove lepe misli in dejanja.

 

Z letošnjo akcijo želijo organizatorji dodatno vzpodbujati tudi pomoč in povezovanje v lokalnem okolju, zato so sodelujoče vrtce in osnovne šole pozvali, da tokrat del Objemčkov podelijo sami, v svojem kraju, otrokom v njihovi bližini, katerih stisko najbolj čutijo. Tako bodo lahko otroci na lastne oči videli, kaj njihovi izdelki pomenijo otrokom, ki so jim namenjeni in spletli nove vezi z njimi.

 

K širjenju srčnosti vabimo tudi Vas, spoštovani mediji. Pomagajte nam širiti sporočilo akcije ObdaRajanje 2012 z objavo v Vašem mediju, da bomo vsi spoznali, kako čudovit je lahko svet, če podariš ali prejmeš Objemček.

 

Akcijo lahko spremljate na spletni strani http://www.ringaraja.net/obdarajanje2012, kjer bodo vrtci objavljali DNEVNIKE ustvarjanja in GALERIJE nastalih Objemčkov.

 

 

*****

DODATNE INFORMACIJE:

Metka Troha, urednica spletnega portala Ringaraja.net

metka.troha@ringaraja.net

 

news-img

ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo že 25 let!

ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in potrebam otrok – od telovadbe za najmlajše do atletike za šolarje. Pridružite se nam in odkrijte svet športa na zabaven način.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem