cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Povečan pojav uši pri otrocih v šolah: Kaj lahko storimo?

Povečano število uši v šolah je težava, ki zahteva hitro ukrepanje. Prepoznamo jih po srbečem lasišču in gnidah. Ključno je pravočasno zdravljenje, redni pregledi in izogibanje deljenju osebnih predmetov.

Uši: Kako ravnati?

V zadnjem času se v slovenskih osnovnih šolah opaža povečano število primerov naglavnih uši med otroki. Ta težava, ki je najpogostejša med otroci starimi od 3 do 12 let, povzroča skrb staršem in vzgojiteljem, saj se uši hitro širijo v skupinah, kjer je veliko tesnih stikov.

Naglavne uši so majhni paraziti, ki živijo na lasišču in se hranijo s krvjo. Prenašajo se predvsem s stikom med glavami, kar je v šolah in vrtcih zaradi igranja in tesnega druženja otrok pogosto. Uši se ne prenašajo s skakanjem ali letenjem, kot mnogi napačno verjamejo, in niso znak slabe higiene.

 

Kako prepoznati uši?

Najpogostejši znak okužbe je srbeče lasišče, še posebej za ušesi in ob zatilju. Starši lahko ob pregledu lasišča opazijo tudi drobne bele jajčeca (gnide), ki so prilepljena na lase blizu korenin.

 

Kaj storiti ob okužbi?

Če starši odkrijejo uši pri otroku, je ključno, da čim prej ukrepajo. Priporočeno je, da uporabljajo šampone in pripravke, ki so namenjeni odstranjevanju uši, ter mehansko odstranjevanje gnid s posebnimi glavniki. Prav tako je pomembno, da se preverijo vsi družinski člani in da se otrok po zdravljenju vrne v šolo šele, ko ni več okužen, da preprečimo širjenje.

 

Preventivni ukrepi

Redni pregledi lasišča, izogibanje deljenju glavnikov, elastik za lase ali pokrival so ključni pri preprečevanju širjenja uši. Starši, vzgojitelji in učitelji igrajo pomembno vlogo pri obveščanju in izobraževanju o tej težavi, da bi zmanjšali možnosti za širjenje uši v šolskih okoljih.

 

 

Hedrin All in one šampon za odstranjevanje uši

Hedrin All in one šampon za odstranjevanje uši dokazano olajša odstranjevanje gnid in ubija uši tako, da jih izsuši. Ne vsebuje pesticidov, temveč sestavine, ki mehansko delujejo tako na uši kot na gnide.

 

uši

Poglobite se v zgodbe, ne v iskanje uši.

 

Inovativna mešanica sestavin razgrajuje voskasto snov, s katero je pripeta gnida na las in tako zmanjša njen oprijem, hkrati pa v smo 5 minutah po nanosu uši ubije tako, da jih izsuši.

 

stada

Zagotovo obstaja boljša rešitev.


Šampon klinično dokazano varno uporabljamo že pri otrocih, starih 1 leto in več. Če kakšne gnide niste uspešno odstranili pri prvem postopku, iz previdnosti lasišče ponovno preglejte po enem tednu.

Če opazite kakšno uš, se postopek razuševanja s šamponom ponovi. Šampon vsebuje tudi sestavine za odstranjevanje umazanije z lasišča, zato dodatno šamponiranje z navadnim šamponom ni potrebno.

 

stada

Naj stikanje glav postane igra.

 

Hedrin All in One šampon

- brez pesticidov;

- ubije uši in olajša odstranjevanje gnid;

- učinkovit v petih minutah;

- za odrasle in otroke, starejše od 1 leta;

- očisti lasišče.

 

ušiuši Medicinski pripomoček izpolnjuje zahteve za oznako CE.

 

 

Brezžični glavnik - sesalnik za uši in gnide V-comb A1

Glavnik in sesalnik za uši deluje tako da z ozkimi, teksturiranimi zobci doseže uši in odstrani gnide iz las ter jih s svojo visoko sesalno močjo potegne vase in ujame v filtre za enkratno uporabo.

Prozoren del naprave omogoča opazovanje ujetih vsiljivcev pod LED lučko.

 

e-baby


Brez alergenov in brez kemikalij

Kemični tretmaji so škodljivi za občutljivo lasišče in izsušijo lase. Glavnik V-Comb je brez kemikalij, brez neprijetnih vonjav in stranskih učinkov, zaradi česar je primeren za vso družino.

 

Tako preprosto kot česanje las

V-Comb z nežnimi zobmi iz nerjavečega jekla potegne uši in jajčeca z glave, obdelava z glavnikom pa je preprosta in prijetna. Naprava ima vzdržljivo baterijo, ki se polni s standardnim C kablom, zato lahko tretma izvajamo kjerkoli.

 

Higiensko odstranjevanje brez uporabe rok

Novi V-Comb A1 ima patentiran ireverzibilni filtrirni sistem, ki samodejno zajame in zapre ujete uši in gnide, higiensko, brez nereda in brez potrebe po dotikanju.

 

Zagotavlja takojšnje vidne rezultate

Uši in gnide, povlečene iz lastakoj, kar zagotavlja vidne rezultate med česanjem las. 

https://stada.si/nasi-izdelki/medicinski-pripomocki/hedrin

Promocijsko sporočilo

news-img

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu

Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vključujejo mleko in mlečne izdelke s to oznako v njihove jedilnike.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem