cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

To si VSI otroci najbolj želijo

Ta predraga igrača z gumbi, ki svetijo, ni niti blizu vrha seznama tistega, kar si vaš otrok najbolj želi...

To si VSI otroci najbolj želijo

Tisto, kar otroke najbolj razveseljuje in po čemer hrepenijo, vas ne bo stalo niti centa, vendar jim je danes težko to zagotoviti. Otroci si želijo – vaš čas.

Kakovosten čas, preživet s starši, je tisto, kar je skupno vsem srečnim otrokom. Dokazano je, da so otroci, ki imajo srečno otroštvo, samozavestni in neustrašni, tisti otroci, katerih starši jim posvečajo pozornost in čas – se z njimi pogovarjajo, jih poslušajo ali preprosto pogledajo, kaj majhen "raziskovalec" kaže, tudi če že sedemnajstič tistega popoldneva reče: "Poglej to, mami."

Na žalost je čas brezplačen, a prav to je tisto, česar staršem pogosto najbolj primanjkuje. Med dolgimi urami v službi, med gospodinjskimi opravili in številnimi digitalnimi "motnjami" je tisto, kar bi moralo biti najpreprostejša stvar na svetu, danes skorajda neizvedljivo.

 

Vendar pa je tu nekaj, kar lahko storite...

 

Stopite iz svoje "cone udobja"

Ko ste doma, vedno počnete še kaj drugega, medtem ko se pogovarjate z otrokom – likate, pomivate posodo... kar pomeni, da vaša pozornost ni popolnoma usmerjena na otroka. Pojdite v park, sedite na klopco in se pogovarjajte. Sedite v bližnjo kavarno in skupaj berite knjigo. Telefon pustite doma. Otrok je z vami, in kdorkoli vas pokliče, lahko počaka.

 

Vključite otroka v gospodinjska opravila

A ne tako, da mu samo podate krpo za brisanje prahu. Poiščite način, kako to narediti skupaj. Ko likate manj občutljive stvari, kuhinjske krpe ali prte, lahko celo triletnik odnese zložene stvari na svoje mesto. Prav tako lahko pospravi svoje nogavičke, zvite v rolico, v predal. Ne pozabite otroka pohvaliti, ker vam pomaga, in mu povejte, kako lepo je, ko to počneta skupaj.

 

Spremenite svoje standarde glede čistoče doma

Vsi vemo, kaj je razumljivo čisto, in nihče ne bo opazil, če okna ta teden niso bila pomita, če ste namesto tega preživeli dve uri, ko ste se igrali skrivalnice v parku.

 

Bodite prisotni

Tudi če so vaši otroci dovolj veliki, da se znajo igrati sami. Berite časopis in pijte kavo na tleh v njihovi sobi, medtem ko gradijo stolp iz kock. Že samo vaša prisotnost je dragocena.

 

Načrtujte vnaprej 

Če lahko načrtujete vse te dolgočasne stvari, kot so odhod v kemično čistilnico, nakupovanje, obisk pri zobozdravniku, zakaj ne bi v svoj planer vpisali tudi stvari, ki bodo v veselje vam in vašemu otroku? Živalski vrt vsako prvo soboto v mesecu, obisk babice in dedka v nedeljo popoldne, luna park ali sladoled enkrat na mesec? Ni tako težko, boste videli.

 

Vir: mondo.rs

news-img

Nepozabni tematski vikendi v Falkensteinerju

Falkensteiner v Zadru to jesen ponuja tematske vikende za družine, polne zabavnih delavnic, predstav in aktivnosti. Od Halloween zabave do čarovniških predstav – vsak vikend je nepozabna dogodivščina za otroke in starše!

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem