cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Tako bo učenje snovi lažje in bolj učinkovito

clock-img

29.8.2024

Da bo prehod v novo šolsko leto čim bolj prijazen in vesel, pa se skupaj z otroki pripravite nanj na igriv način.

Tako bo učenje snovi lažje in bolj učinkovito

Se že veselite novega šolskega leta ali imate ob misli nanj cmok v grlu? Ne skrbite! V nadaljevanju članka preberite nekaj koristnih nasvetov ter se seznanite z različnimi tehnikami pomnjenja, da bo vašemu šolarju učenje gladko (s)teklo.

 

Prostor za učenje prilagodite potrebam šolarja

Prvi pogoj za učinkovito učenje je primeren prostor ali vsaj kotiček s pisalno mizo, kjer bo šolar lahko pisal domače naloge, bral in se učil. Prostor naj bo miren, svetel in zračen, pri njegovem opremljanju pa naj sodeluje tudi otrok. Izbere lahko različne pripomočke za na mizo, kot so lonček za pisala, pisala, radirka in šilček, lističi za sporočila, namizna podloga, itd. Vaš šolar lahko sam poslika del stene po svojem okusu ter nanjo obesi šolski koledar, kamor si bo zapisoval pomembne datume (pisna in ustna preverjanja znanja, itd.). 

 

spar

Vsak šolar bi moral imeti primeren prostor ali vsaj kotiček za učenje.

 

Pomembni podatki na dosegu oči

Če imamo nekaj tako rekoč na očeh, bomo to večkrat prebrali. In kar večkrat preberemo, si tudi hitreje zapomnimo. Šolar naj si pomembne pojme, letnice, imena ali besede, ki si jih težko zapomni, napiše na samolepilne lističe, te pa nato obesi na tablo za sporočila ali nalepi na steno. Tako jih bo imel vedno na očeh. 

 

spar

Učenec naj pomembne pojme obarva ali jih zapiše na samolepilne lističe.

 

7 tehnik za lažje pomnjenje

-          Slike: nekateri učenci si lažje zapomnijo pomembne stvari, če si jih narišejo. Pri tem igrajo pomembno vlogo tudi barve, zato naj ima šolar vedno pri roki barvice in flomastre.

-          Asociacije: za vsak pojem, ki si ga ne more zapomniti, naj šolar poišče podobno besedo, ki ga bo spomnila nanj.

-          Barvni poudarki: poudarjena snov bo učencu prej padla v oči, zato si jo bo tudi lažje in hitreje zapomnil. Snov naj si podčrta z označevalci teksta oziroma markerji.

-          Učna snov na obroke: učenec naj si snov razdeli na več manjših delov ter se na ta način postopoma nauči celotno snov. Pri tem si lahko pomaga z označevalci strani.

-          Prepisovanje: nekaterim učencem pri pomnjenju pomaga, če snov prepišejo. Zato naj ima šolar doma zvezek, ki bo namenjen zgolj prepisovanju učne snovi.

-          Ponavljanje naglas: učenec naj snov bere naglas, saj to nekaterim pomaga do lažjega pomnjenja.

-          Razlaganje: nekateri šolarji si snov prej zapomnijo, če jo nekomu razlagajo.

 

Še več tehnik učenja poiščite tukaj. Da bo prehod v novo šolsko leto čim bolj prijazen in vesel, pa se skupaj z otroki pripravite nanj na igriv način. Kako, preverite v VIDEU.

 

spar

V Sparu vas čaka bogata ponudba šolskih potrebščin po ugodnih cenah.

 

Po šolske potrebščine v Spar in na SPAR ONLINE

Ste že nakupili vse, kar potrebuje vaš šolar v novem šolskem letu? V Sparu vas tudi letos čaka široka ponudba šolskih potrebščin po neverjetnih cenah! Prelistajte Sparov spletni katalog Vse za šolo in si oglejte pestro ponudbo šolskih torb in nahrbtnikov, zvezkov in map, peresnic, ravnil in šestil, kalkulatorjev, pripomočkov za ustvarjanje, copat in vseh ostalih šolskih potrebščin! Da bo nakupovanje lažje in hitrejše, pa lahko nakup opravite kar prek spleta. V spletni trgovini SPAR ONLINE izbirajte v široki ponudbi šolskih potrebščin za vse triade. Z nekaj kliki le izberite izdelke, Spar pa vam jih bo dostavil na dom.

 

Ponudba izdelkov traja kar do 3. septembra 2024!  

 

___________________________________________________________________________________________

Osvojite torbo s šolskimi potrebščinami!

Z nekaj sreče lahko dobite šolsko torbo, polno šolskih potrebščin! Sodelujte v Sparovi nagradni igri na Facebooku, odgovorite na nagradno vprašanje in stisnite pesti, da vam bo žreb naklonjen. Srečno! 

___________________________________________________________________________________________

Promocijsko sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem