cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Priprava na porod: Čaj iz malinovih listov

clock-img

24.10.2024

Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako pripravimo čaj malinovih listov, ki pomagajo pri mehčanju materničnega vratu.

Priprava na porod: Čaj iz malinovih listov

VPRAŠANJE: 

Pričakujem tretjega otroka.

Razlika med prvima porodoma je bila 6 let, zdaj bo 1 leto. Pri prvem in drugem sem imela težave z materničnim vratom, ki se ni mehčal, kljub močnim popadkom jakosti 160, 170...

Ali lahko to pričakujem tudi tokrat?

Hvala.



Odgovor:
 
Da bi omehčali maternični vrat in mišice medeničnega dna, pijte od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti čaj malinovih listov - eno skodelico trikrat na dan, brez sladkorja.

Pripravite ga takole: prevreto vodo prelijete čez eno žličko čaja, stoji naj pet minut. Nato ga precedite in mlačnega pijete po požirkih. S tem se vzpostavi boljša prebava, ki tudi vpliva na kontrakcije oziroma krčenje maternice.

Uživajte tudi laneno seme, eno žličko na dan v jogurtu, nato pijte dovolj vode, ker v nasprotnem primeru laneno seme zapira. Laneno seme pomaga tudi pri mehčanju materničnega ustja.
 
Mislite pozitivno!

Marjeta Žlebnik, babica iz Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj


news-img

Odlične ideje za letošnje krompirjeve počitnice

Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z otroki. Poleg tega pa še par nasvetov, kaj početi, če boste počitnice preživeli doma.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem