cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Poganjalec: vse kar morate vedeti

Kaj je pomembno vedeti, preden svojemu najmlajšemu kupite poganjalec?

Poganjalec: vse kar morate vedeti

Lepi poletni dnevi bodo počasi prešli v jesenske, a še vedno dovolj tople, da bomo z našimi najmlajšimi uživali zunaj. Za daljše sprehode lahko za tiste mlajše otroke, ki ne morejo prehoditi daljše razdalje, pripravimo poganjalec.

 

Poganjalec - ravnotežno kolo

Poganjalec je odličen način, kako otroka pripraviti na kasnejše učenje vožnje s kolesom. S poganjalčkom namreč otrok osvaja pomembne gibalne veščine, uči se lovljenja ravnotežja in koordinacije gibanja. Poleg tega se ravno zaradi zgradbe poganjalčka, ki nima pedal, otrok počuti bolj varno, saj so njegove noge na tleh. 

 

Na kaj je treba paziti?

1) Poganjalec ne sme biti prevelik - to je izredno nevarno, saj se otrok ne more samostojno poganjati ali ustaviti. Poleg tega pa tudi ne razvija ravnotežja, kar je v bistvu glaven razlog za poganjalca.

 

2) Sedež mora biti na taki višini, da lahko otrok s stegnjenimi nogami stopi na tla.

 

3) Varnostna čelada - otrok naj vsakokrat na poganjalčku nosi varnostno čelado.

 

4) Otroka na poganjalcu ne puščajte samega.

 

5) Pomembno je. da se otrok poganja z nogami izmenično in ne z obema hkrati. 

 

Namig za prvič

Če imate možnost, otroka na novega poganjalčka najprej postavite nekje notri, da se z njim spozna. Morda naj se zapelje en krog po dnevni sobi ali celotnem stanovanju, preden greste ven. 

 

Zdaj pa na kolo

Veljalo naj bi pravilo, da ko ne morete več teči tako hitro, kot se otrok poganja na poganjalcu, takrat je čas za prehod na pravo kolo. Kolesarstvo je namreč zelo pomembno za razvoj, saj ob tem sodelujeta obe polovici možganov, otroci pridobivajo koordinacijo gibanja, ravnotežja, krepi se kardiovaskularni sistem in mišična moč. 

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem