cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Nasveti stilistke: Oblačila za nosečke

clock-img

29.8.2024

Da se boš v svojem novem telesu še vedno počutila lepa, seksi in vesela, nam je urednica lepote in stilistka Maja Možic zaupala nekaj malih trikov, ki prekrijejo ali izpostavijo – kot ti je ljubše – vedno večji trebušček.

Nasveti stilistke: Oblačila za nosečke

Kaj je najpomembnejše pravilo pri oblačenju, ko se nosečnice še niso soočile z novo postavo, in kaj je najpomembneje, ko se znajdejo v popolnoma novi vlogi z imenom Mama?

»Ko postanemo mamice, kmalu ugotovimo, da je najpomembnejše to, da so oblačila udobna in da nas ne vežejo ter da se v njih dobro počutimo. Pravila pri oblačenju ni, saj ima vsaka (bodoča) mamica različen stil oblačenja in vsaka se na svoj način sooča z novim telesom. Super je, da se odlično počutiš v telesu, v katerem zdaj nisi več sama, in da sprejmeš telo takšno, kot je. Tako poudari svoj trebušček in ženske obline. Zavedaj se tega, da je vsaka nosečnica in mamica lepa, če to odseva od znotraj. Problem nastane, če ženska ne sprejme svojega novega telesa in želi novo postavo čim bolj skriti. A tudi v tem primeru se da z izbiro pravilnih oblačil veliko narediti. Najbolj se obnesejo plastenje ali široki kroji oblek in dolgih jop ali puloverjev. Obstajajo pa nekateri klasični kosi, ki pridejo prav vsaki nosečki: dolge majice, obleke, rezane pod prsmi, krilo na elastiko, obleke A-kroja …«

 

Kakšni so najboljši triki, da nosečnica ali mlada mamica skrije trebušček in obilno oprsje?

»Oblačenje v več plasteh - spodaj oblečeš ozka oblačila, čez pa čim bolj ohlapne (če je tvoja postava vitka, si lahko privoščiš zelo ohlapne), baby doll obleke, kroj na A, oblačila iz debelejših materialov, nabrana oblačila ali obleke z opaznimi detajli na mestih, ki jih želimo poudariti in s tem preusmeriti pozornost iz zaobljenega trebuščka.«

 

Ali naj mamice poskušajo ohraniti svoj slog oblačenja izpred nosečnosti ali je bolje, da ga spremenijo, ker je njihova postava zdaj tako drugačna?

»Seveda ohrani svoj slog.«

 

Kateri so mali triki, ki lahko pomagajo, da se bo nosečnica ali mlada mami počutila urejeno, udobno in privlačno hkrati?

»Danes ni več problemov, da ne bi mogla najti seksi obleke v udobnih raztegljivih materialih.«

 

Kaj odsvetujete mladim mamicam glede sloga, oblačenja?

»Da naj sloga nikar preveč ne spreminjajo in naj si ne kupujejo (pre)več nosečniških oblek, saj jih bodo pozneje lahko le še odnesle na podstrešje. Tudi z običajnimi oblekami se da priti skozi celo nosečnost. Mogoče si kupiš le kavbojke za nosečnice, če jih res pogosto nosiš. Drugače pa je današnja moda polna krojev, ki jih lahko nosijo tudi nosečke. Pri nakupu nove garderobe imejte v mislih to, da boste lahko stvari nosile tudi potem. Če imate največji trebuh pozimi, se vam ne splača kupovati za tri številke večjega zimskega plašča, raje si umislite plašč, ki bi vam bil prav brez trebuha, in ga nadgradite z veliko jopo ali zelo dolgim šalom, ki si ga ovijete okoli telesa.«

 

news-img

Tako bo učenje snovi lažje in bolj učinkovito

Da bo prehod v novo šolsko leto čim bolj prijazen in vesel, pa se skupaj z otroki pripravite nanj na igriv način.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem