cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Najsrčekbije - akcija, ki rešuje življenja!

clock-img

28.9.2011

Najsrčekbije je neprofitna, nacionalna, družbeno koristna akcija, katere osnovni namen je usposabljanje staršev ter pedagogov v vrtcih in osnovnih šolah za situacije, ko je potrebno znanje temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok.

Najsrčekbije - akcija, ki rešuje življenja!

 

 

Naši potomci so zelo radovedna, a naivna in krhka bitja, ki potrebujejo varuhe in usmerjevalce, na katere se lahko zanesejo v vsakem trenutku. Na prvem mestu smo to starši, pa drugi člani ožje družine in nenazadnje pedagogi v vrtcih in kasneje osnovnih šolah. Vsak v svoji vlogi si prizadevamo za bolj ali manj enake cilje: zagotoviti otroku brezskrbno otroštvo in mu omogočiti, da se razvije v socializirano, razmišljajočo in samozavestno osebo, ki bo sposobna poskrbeti zase in kasneje za svoje potomce. Na tej poti nas vsak še tako majhen neuspeh zaboli, a nič ni hujšega od občutka nemoči, ko otroku ne moremo ali ne znamo pomagati. Kaj šele, če je od naše pomoči odvisno otrokovo življenje! Zakaj smo torej tako indiferentni, ko nam strokovnjaki razlagajo o pomenu poznavanja temeljnih postopkov oživljanja otrok? Na koga se zanašamo? Ali bo srček bil, ali srček ne bo bil? Odgovor na to vprašanje nikakor ne sme biti prepuščen zgolj naključju!

 

NAJSRČEKBIJE je nacionalna, družbeno koristna in neprofitna akcija osveščanja in usposabljanja staršev, vzgojiteljev ter učiteljev za nekaj najpogostejših situacij, v katerih se lahko znajdejo in zahtevajo poznavanje temeljnih postopkov oživljanja otrok, in sicer v organizaciji ustanove DANU filantropija. Gre za postopke, ki se jih odrasli ne naučijo ob opravljanju vozniškega izpita, prav tako pa le-ti niso del materinske šole oz. šole za očete, ki jo bodoči starši obiskujejo pred rojstvom prvega otroka. Poleg izboljšanja razumevanja temeljnih postopkov oživljanja otrok med starši in pedagogi v Sloveniji je namen akcije tudi postopna »detabuizacija« oživljanja v slovenski družbi s ciljem zagotavljanja brezskrbnejše prihodnost za vse prebivalce. Pilotna izvedba akcije je načrtovana za zadnja dva meseca koledarskega leta 2011, akcija pa se bo nadaljevala tudi v letu 2012 in kasneje.

 

Prva metoda za uresničevanje namena akcije je usposabljanje pedagogov in staršev otrok, starih od 1-14 let, v obliki 2-urnega tečaja, na katerem se bodo prepletale teoretična razlaga in praktične vaje z rekviziti. Avtor tečaja je prim. Ivan Vidmar, dr. med., predstojnik kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC Ljubljana ter mednarodno licenciran in priznan predavatelj in inštruktor. Tečaje bodo vodili strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Druga metoda vključuje komuniciranje sporočila in rezultatov akcije predstavnikom ciljne populacije po vsej Sloveniji, pri čemer si bomo pomagali s popularnimi slovenskimi mediji in podporniki akcije.

 

Ponosni smo, da so projekt NAJSRČEKBIJE že prepoznali in podprli Univerzitetni klinični center Ljubljana, Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu ter Skupnost vrtcev Slovenije. Hkrati pričakujemo, da se bo tej eminentni druščini kmalu pridružilo tudi Ministrstvo za zdravje RS.

 

 

>> Več o akciji NAJSRČEKBIJE

>> Imetniki certifikata NAJSRČEKBIJE

 

 



news-img

ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo že 25 let!

ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in potrebam otrok – od telovadbe za najmlajše do atletike za šolarje. Pridružite se nam in odkrijte svet športa na zabaven način.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem