cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Na dopust z dojenčkom: kaj potrebujete?

Priprava na poletni dopust z dojenčkom je pomembna, saj želite, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

Na dopust z dojenčkom: kaj potrebujete?

Priprava na poletni dopust z dojenčkom je pomembna, saj želite, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

 

Pleničke in čistilni robčki: Vedno imejte pri sebi dovolj pleničk in čistilnih robčkov za previjanje.

Podloga za previjanje: Praktična podloga za previjanje bo koristna, ko boste morali izven udobja vašega doma previti dojenčka.

Steklenička z vodo in mleko v prahu: Če vaš dojenček pije adaptirano mleko, imejte s seboj stekleničko z vodo in mlekom v prahu. Če dobije inimate naval mleka, ne pozabite na črpalko.

Odejica: Odejica bo dojenčka grela in mu nudila udobje.

Rezervna oblačila: Ne pozabite na rezervna oblačila, saj se le-ta lahko hitro umažejo ali zmočijo.

Prva pomoč: Vključite termometer in svečke za morebitno povišano telesno temperaturo.

 

e-baby

 

Kako poskrbeti za sončno zaščito in zaščito proti komarji pri dojenčku?

Seveda ne smete pozabiti na dve neljubi stvari na poletnem dopustu, na močno sonce in na komarje. Tu je nekaj nasvetov za sončno zaščito in zaščito pred komarji pri dojenčku.

 

Sončna zaščita

Izogibajte se neposredni sončni svetlobi: Dojenčke, mlajše od 6 mesecev, ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, saj je njihova koža občutljiva in ima malo melanina, kar povečuje tveganje za sončne opekline. Izogibajte se soncu predvsem, ko je najbolj močno, med 12. in 16. uro.

Oblecite dojenčka v lahka oblačila z dolgimi rokavi in hlačami: Oblačila nudijo dodatno zaščito pred soncem.

Uporabite sončno kremo za dojenčke: Izberite kremo z visokim zaščitnim faktorjem (npr. ZF 50+). Nanesite jo na obraz in telo večkrat na dan, saj njena učinkovitost s časom pojenja.

Nadenite dojenčku klobuček ali kapo s ščitom za vrat: Tako boste zaščitili tudi njegovo glavico.

Uporabite kakovostna sončna očala: Tudi otrokove oči potrebujejo zanesljivo UV zaščito pred sevanjem.

 

ebaby

 

Zaščita pred komarji

Uporabite repelente: Za naravno zaščito dojenčkov pred komarji lahko uporabite izdelke na osnovi rastlin, kot so citronela, cedra in soja. Te rastline imajo naravne repelentne lastnosti, vendar je njihova učinkovitost krajša od izdelkov, ki vsebujejo DEET, in običajno trajajo manj kot nekaj ur. Nanesite jih na izpostavljene dele kože, vendar ne na oči, ušesa ali rane. Za dojenčke mlajše do 2 mesecev,repelenti in eterična olja niso primerni.

Oblecite dolge rokave in hlače: V toplih poletnih večerih je priporočljivo uporabljati dolge rokave, hlače in nogavice, ki prekrijejo kožo.

Prekrijte voziček z mrežo proti komarjem: Če se odpravljate na sprehod, zaščitite dojenčka s primerno mrežo.

Zaprite posode s stoječo vodo in se izogibajte območjem s stoječo vodo: Komarji se radi zadržujejo ob vodi.

Namestite mrežo na okna: Tako boste preprečili vstop komarjem v prostor.

 

Kako poskrbeti za udobno pot na dopust z dojenčkom?

Načrtujte pot: Preverite pot, čas potovanja in morebitne postanke. Izberite čas, ko je dojenček običajno najbolj umirjen.

Pakiranje: Pripravite vse potrebne stvari, kot so pleničke, oblačila, hrana, stekleničke, igrače in odejica. Imejte jih pri roki.

Dojenje ali hranjenje: Če dojite, poskrbite za udoben položaj. Če hranite s stekleničko, imejte pri sebi pripravljeno mleko.

Oblačila: Oblačite dojenčka v udobna oblačila, ki so primerna vremenu. Ne pozabite na rezervna oblačila. Oblačila naj bodo tanka, zračna in lahkotna.

Voziček: Če potujete z vozičkom, preverite, ali je primeren za potovanje. Uporabite ga za lažje premikanje.

Igrače in zabava: Imejte pri sebi igrače, ki bodo dojenčka zaposlile med potjo. Če je pot dolga,priskrbite tudi dodatno vzvratno ogledalo za vas, da lahko spremljate dojenčka, in/ali ogledalo za dojenčka, da lahko spremlja okolico.

Ustrezen sedež: Če potujete z avtom, uporabite otroški avtosedež, ki ga opremite z zračno podlogo. Ne pozabite na senčko na steklih. Če letite, preverite pravila za prevoz dojenčka.

 

ebaby

 

Pogosto se ustavite: Na daljših poteh se redno ustavite, da se dojenček razgiba in nahrani.

Ostanite mirni: Potovanje z dojenčkom je lahko izziv, vendar ostanite potrpežljivi in se prilagodite njegovim potrebam.

 

Kaj potrebujem za na plažo?

Za prijeten dan na plaži z dojenčkom je pomembno, da imate s seboj ustrezno opremo. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

 

e-baby

 

Športni voziček (marela): Na plažo se odpravite s športnim vozičkom, v katerega naložite hrano, pijačo in igrače. Tako vam ne bo treba na plažo hoditi dvakrat. Voziček primerno opremite z UV tendico ali UV senčko, zračno podlogo ter dodatno bambusovo tetra pleničko ali tanko odejico.

 

ebaby

 

Izberite svoje mesto: Poiščite mesto na plaži proti sredini, kjer se zaradi plime in oseke ne boste prestavljali. Nekaj korakov proč od vode bo tudi mirneje za vašega dojenčka, ki bo lahko v senčki mirno zaspal.

Zaščita pred soncem: v primeru, da plaža nima primerne senčke, uporabite šotorček za senco. Ostale nasvete za zaščito, najdete zgoraj.

Kopalne pleničke: Na poti do in iz plaže naj ima dojenček oblečeno običajno pleničko, na plaži pa ga preoblecite v kopalno pleničko. Kopalne pleničke omogočajo, da voda odteče.

Bazenček za dojenčka: Zakaj ne bi vzeli manjšega bazenčka? Napolnite ga z morsko vodo in vaš dojenček bo lahko v vodi užival kar ob vaši brisači v senčki.

 

ebaby

 

Igračke za na plažo: zabava v mivki ali čofotanje v vodi je vedno zabavnejše z igračkami.

Oblačila in klobuček: Kljub zaščitni kremi in senci ne pozabite na lahka oblačila in klobuček za dodatno zaščito občutljive dojenčkove kože.

 

e-baby

 

Seveda! Ko se odpravljate na plažo z dojenčkom, je pomembno, da imate s seboj tudi ustrezno opremo za sušenje, ko otrok pride iz vode. Spodaj najdete nekaj možnosti.

 

Kopalna brisača s kapuco: Kopalne brisače s kapuco so odlična izbira za dojenčke. Nudijo zaščito pred soncem in hladom ter so enostavne za uporabo. Na voljo so v različnih barvah in vzorcih.

Kopalni plašč: Kopalni plašči so bolj obsežni in ponujajo več pokritosti. Izberite mehak in vpojen material, ki bo dojenčka hitro posušil po kopanju.

Pončo za dojenčka: Pončo je praktičen, saj ga lahko enostavno nadenete preko glave. Ponuja zaščito pred vetrom in soncem ter je priročen za preoblačenje na plaži in prosto igro otroka.

Ne glede na izbiro, naj bo material prijazen do dojenčkove kože in enostaven za vzdrževanje.

 

e-baby

 

Uživajte na plaži z vašim malčkom! Če potrebujete še kakšno stvar, preveri na trgovnici www.e-baby.si, kjer lahko trenutno kar nekaj znamk kupuješ kar 15% ceneje.

Promocijsko sporočilo

news-img

Kako z Lahkonočnicami uspavati svoje male zaspance

Kakovostno spanje je ključnega pomena za zdrav razvoj in dobro počutje otrok. Umirjena večerna rutina, med katero tudi poslušamo pravljice, lahko bistveno pripomore k izboljšanju otrokovega spanja in posledično njegovega celostnega razvoja.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem