cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mladinske sobe Magnet: Združitev sodobnega dizajna in skrbi za zdravje

clock-img

2.9.2024

Sobe Magnet združujejo sodoben dizajn, prilagodljivost in inovativno zaščito pred elektromagnetnim sevanjem. Omogočajo zdrav in varen prostor za odraščanje otrok, prilagojen njihovim potrebam in sodobnim izzivom.

Mladinske sobe Magnet

V sodobnem času, ko so otroške in mladinske sobe postale več kot le prostori za spanje, se vse več staršev sooča z vprašanjem, kako zagotoviti, da bo prostor, kjer njihov otrok preživi toliko časa, ne le funkcionalen in estetsko dovršen, ampak tudi varen. Prav to vprašanje si je zastavilo tudi slovensko podjetje Alples, ko je zasnovalo serijo mladinskih sob Magnet, ki poleg prilagodljivosti in modernega dizajna izstopajo po edinstveni zaščiti pred elektromagnetnim sevanjem.

 

Sobe, ki rastejo z otrokom

Ko govorimo o opremljanju otroških in mladinskih sob, je ena ključnih zahtev, da se pohištvo prilagaja rastočemu otroku. Otroci hitro odraščajo in se spreminjajo, njihove potrebe pa se z vsakim letom razlikujejo. Serija sob Magnet odlično odgovarja na to potrebo. Modularni elementi omogočajo, da se soba razvija skupaj z otrokom – od prvih korakov pa vse do najstniških let.

Prilagodljivost pohištva je vidna v skoraj vsakem elementu. Postelje, omare, pisalne mize in regali so zasnovani tako, da jih je mogoče enostavno prilagoditi različnim starostnim skupinam in prostorskim zahtevam. To pomeni, da soba ne potrebuje temeljitih prenov vsako leto, ampak z nekaj manjšimi spremembami ostane primerna za otroka v vseh obdobjih njegovega odraščanja. Omogočena je tudi prilagoditev pohištvenih elementov po meri, kar staršem omogoča, da ustvarijo unikatne postavitve, ki ustrezajo specifičnim potrebam in željam njihovega otroka.

 

alples

 

Sodobni dizajn z več možnostmi

K uspehu serije Magnet nedvomno prispeva tudi njen sodoben dizajn. Moderne linije, skupaj s široko paleto barvnih kombinacij, omogočajo, da vsaka soba odraža otrokovo osebnost in okus. Ne glede na to, ali gre za živahno barvno kombinacijo za mlajšega otroka ali bolj umirjene tone za najstnika, Magnet ponuja širok spekter možnosti, ki bodo zadovoljile vsakega mladostnika.

Poleg tega je pomembna tudi fleksibilnost postavitve. Odprti regali in omare brez predalov se lahko prilagodijo po meri sobe, prav tako pa lahko po meri oblikujete pisalno mizo ali izberete vgradno omaro. Tako lahko vsak element pohištva služi svojemu namenu in optimalno izkoristi prostor, ki je na voljo.

 

alples

 

Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

Vse bolj razširjena uporaba elektronskih naprav je prinesla tudi vse večjo skrb glede vpliva elektromagnetnega sevanja na zdravje. Otroci in mladostniki so še posebej izpostavljeni, saj mnogi preživijo večino dneva obkroženi z napravami, kot so mobilni telefoni, tablični računalniki in računalniki. Številni otroci celo spijo z mobilnim telefonom na nočni omarici, kar povečuje tveganje za škodljive učinke elektromagnetnega sevanja.

Zavedajoč se teh nevarnosti je podjetje Alples v serijo Magnet vključilo inovativne rešitve za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem. Z uporabo posebnih materialov, kot je zaščitna NI/CU tkanina (prepleteni filamenti niklja in bakra), so v vzglavne dele postelj in nočne omarice vgradili tehnologijo, ki zmanjša izpostavljenost sevanju za več kot 99 %. Ta tehnologija, imenovana Protect You, omogoča otrokom in mladostnikom mirnejši in bolj zdrav spanec, saj zmanjšuje vpliv radio frekvenčnega elektromagnetnega sevanja (RFEM), ki ga oddajajo brezžične elektronske naprave.

Izvedene meritve kažejo, da zaščita pri posteljah in nočnih omaricah Magnet dejansko zniža raven sevanja za več kot 99 %, kar je pomemben dosežek na področju varnosti otrok. Čeprav popolna izločitev teh naprav iz našega vsakdana ni mogoča, lahko s tovrstnimi rešitvami vsaj omilimo škodljive vplive in s tem zmanjšamo tveganje za dolgoročne zdravstvene težave, kot so motnje spanja, glavoboli, težave s koncentracijo in druge resnejše zdravstvene težave, ki jih znanstvene študije povezujejo z dolgotrajno izpostavljenostjo elektromagnetnim sevanjem.

 

alples

 

Pomen varnosti v otroških in mladinskih sobah

Pomembnost zaščite pred elektromagnetnim sevanjem je podkrepljena z dejstvom, da otroci v svojih sobah preživijo veliko časa, še posebej med spanjem, ko so najbolj ranljivi. Prav zaradi tega je Alples tehnologijo zaščite vgradil prav v pohištvene elemente spalnice, mladinskih in otroških sob, kjer so otroci izpostavljeni sevanju v neposredni bližini.

Z uporabo zaščitne tehnologije v pohištvenih elementih Magnet se starši lahko počutijo bolj varne, saj vedo, da so njihovi otroci zaščiteni pred potencialno nevarnimi vplivi sodobne tehnologije. Ta zaščita ni le tehnična izboljšava, ampak pomemben prispevek k zdravju in dobremu počutju mladih družin v digitalni dobi.

 

 

 

 

Starši, ki se zavedajo pomembnosti zdravega okolja za svoje otroke, bodo v seriji Magnet našli idealno rešitev, ki združuje vse, kar si lahko želijo – od prilagodljivosti in dolgotrajne uporabnosti, do zaščite pred nevidnimi, a pomembnimi nevarnostmi sodobnega časa.

Promocijsko sporočilo

news-img

Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sester in babic

Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki. V Mercatorju prisegajo na sodelovanje s Sekcijo medicinskih sester in babic, naj gre za izbiro pleničk ali babiške nasvete.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem