cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Koliko stane poroka v Sloveniji?

Ker se je začela sezona porok in če o tem koraku razmišljata, preverita, koliko stane povprečna slovenska poroka in katere so najbolj zaželene lokacije ta hip.

Koliko stane poroka v Sloveniji?

Začela se je sezona porok. Lani je bilo sicer največ porok septembra (995), na drugem mestu pa je bil mesec junij (980). Slovenci sicer sledimo trendu iz tujine, zato število porok upada, ženin in nevesta pa sta starejša (v letu 2023 je bila povprečna starost ženina 37,7 leta, neveste pa 34,9 let).

V letu 2023 je zakonsko zvezo sklenilo 6.388 parov, 6 % manj kot leto prej. Med sklenjenimi zakonskimi zvezami je bilo tudi 77 istospolnih: 47 med moškima in 30 med ženskama.

 

Koliko boste za poroko odšteli?

Glavni stroški, ki jih boste pri poroki imeli, so lokacija in pogostitev (povprečen meni, samo s hrano stane okoli 55 evrov), najem DJ-ja (800 – 2000 evrov) ali skupine (povprečno 1300 evrov), dekoracija na poroki (od 400 do 2000 evrov), poročni šopek (od 60 do 150 evrov), poročna obleka (od 600 evrov) in make up ter frizura (200 evrov), prstani (od 600 do 1200 evrov), poročna torta (od 4 do 6 evrov na kos), fotograf (500 do 1900 evrov) in organizacija poroke (povprečno 1500 evrov).

Cena poroke z 80. svati tako stane od 4000 do 14.000 evrov, medtem ko Slovenci za poroko povprečno odštejemo malo več kot 8000 evrov. Če želite prihraniti, bo precej pomagalo, če se za poroko odločite izven poročne sezone.

 

Najbolj priljubljene lokacije ta hip

 

Kodarinov malen, Šmarje

 

kodarinov malen

(Foto: Sanjski šopek)

 

Posestvo Brdo, Brdo pri Kranju


Vila Vipolže, Goriška brda


Dvorec Štatenberg, Štatenberg


Hiša Lisjak


Dvorec Zemono

 

zemono

(Foto: Sanjski šopek)

 

Tri lučke, Krško


Galerija okusov, Celje


Škerlj Wine Estate


Vesnini vrtovi


Štanjel, Kras

 

kras

(Foto: Dejan Žagar photography)

 

Grad Mokrice


Belvedere Resort

 

Skedenj

 

Grad Strmol


Vila Xaxat

 

xaxat

(Foto: Sanjski šopek)

news-img

Zakaj je soseska Arcus odlična izbira za vaš novi dom?

Arcus Grosuplje, nova stanovanjska soseska v objemu narave, z izvrstnimi prometnimi povezavami, nudi odlične pogoje za življenje in bivanje mladim družinam, ki iščejo nov, prostoren dom v prijetnem okolju.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem