cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

V osrčju kampanje Bodi TU. Bodi CE.: Ko ustvarjalnost in skrb za duševno zdravje spreminjata svet

clock-img

16.9.2024

Cilj kampanje Bodi TU. Bodi CE. je ozaveščanje o pomenu duševnega zdravja in spodbujanje kreativnosti med mladimi. Otroška in mladinska umetniška dela bodo krasila posebno izdajo kozarcev Cedevita.

Ko ustvarjalnost spreminja svet

V središču naše prihodnosti so otroci in mladostniki, ki s svojimi iskrivimi očmi in neizmerno domišljijo naseljujejo svet priložnosti. V današnjem času duševno zdravje postaja vedno bolj prepoznan in pomemben del vsakdanjega življenja, še posebej med otroki in mladimi. Tehnologija postaja vedno bolj pomembna v naših življenjih in močno vpliva na družinske odnose. Nemalokrat se zgodi, da so starši prisotni zgolj fizično, medtem ko zatopljeno tipkajo po svojih telefonih.

Tako, ne le dajejo otrokom občutek, da niso vredni njihove pozornosti, hkrati jih z zgledom učijo, da morajo biti virtualno prisotni. Otroci vstopijo v virtualni svet, kjer hlepijo po všečkih in težko prepoznajo prava prijateljstva in resnično vrednost stvari ter odnosov. To lahko vodi v načeto samopodobo, slaba prijateljstva in slabe vplive in vse to vpliva na duševno zdravje otrok.

 

Bodi TU. Bodi CE.

Ta kampanja je tako opomnik, da moramo otrokom zagotoviti toplino, zdravo in spodbudno okolje, kjer lahko svobodno izražajo svoje misli in čustva, ter se izražajo preko kreativnosti. Prav to zavedanje je vodilo Cedevito in Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), da združita moči v izjemnem projektu, ki presega zgolj besede – gre za kampanjo Bodi TU. Bodi CE., ki ima srčno poslanstvo.

 

cedevita

 

Cedevita, blagovna znamka, ki jo mnogi izmed nas povezujemo z radostjo in osvežitvijo, je letos svojo energijo usmerila v nekaj globljega – v podporo ZPMS, organizaciji, ki že od leta 1953 neutrudno dela za boljše življenje otrok, mladostnikov in družin po vsej Sloveniji. Skupaj se podajajo na pot, kjer prepletajo dve temeljni vrednoti – duševno zdravje in ustvarjalnost. Brez zdravega okolja, ki neguje te vrednote, namreč otroci in mladi ne morejo dosegati svojih sanj. Skrb za duševno zdravje je ključ, ki odpira vrata njihovim potencialom.

 

Magična moč kreativnosti

V mladosti je vsak dan poln čudežev, vsaka slika, ki jo naslikajo, vsak verz, ki ga spišejo, nosi v sebi delček njihove duše. Ravno skozi te ustvarjalne trenutke mladi lažje premostijo izzive, s katerimi se srečujejo. Raziskave potrjujejo tisto, kar starši, vzgojitelji in mentorji že dolgo vedo – umetnost omogoča mladim izražanje njihovih občutkov in jim pomaga najti poti za soočanje z različnimi težavami. To je tudi razlog, zakaj je Cedevita z letošnjo kampanjo Bodi TU. Bodi CE. dala otrokom glas, da spregovorijo skozi svojo umetnost.

 

Cedevita

 

ZPMS kot nepogrešljiv partner

Zveza prijateljev mladine Slovenije je ena izmed najbolj zanesljivih organizacij v državi, ki že več kot sedem desetletij skrbi za interese in potrebe otrok in mladostnikov. Njihova predanost in dolgoletno delo sta razlog, da so postali eden najbolj zanesljivih partnerjev na področju skrbi za mlade. Svetlana Babič, vodja blagovne znamke Cedevita za Slovenijo, poudarja, da odločitev o izbiri partnerja ni bila lahka. A prav delo ZPMS je tisto, ki se harmonično prepleta z vizijo Cedevite – biti tukaj za mlade, biti opora, kadar je to najbolj potrebno.

 

cedevita 

 

Delavnice, ki odpirajo srca in misli

V sklopu kampanje so bile organizirane kreativne delavnice, ki so otrokom in mladim ponudile nekaj več kot le priložnost za ustvarjanje. Pod skrbnim vodstvom psihologov Gabrijele Ištuk, Alberta Mrgole, Leone Bortas Hetler in učiteljice Ane Kovačič iz OŠ Zalog ter ob podpori umetnikov Hane Tintor in Marka Borote, so mladi ustvarili izjemne umetnine. Vsaka slika, vsako delo, nosi sporočilo, ki ga bodo zdaj s ponosom delili z vsemi – na posebni izdaji kozarcev Cedevita.

 

cedevita


Projekt Bodi TU. Bodi CE. ni zgolj kampanja – je pomemben korak k ozaveščanju o duševnem zdravju in spodbujanju kreativnosti med mladimi, ki se s svojo brezmejno domišljijo in optimizmom dotikajo vseh nas. S sodelovanjem Cedevite in ZPMS dokazujemo, da lahko, ko združimo moči, ustvarimo svet, v katerem se lahko vsak otrok in mladostnik razvija v najboljšo različico sebe. In to je svet, ki ga vsi potrebujemo.

 

Bodi del spremembe tudi TI!

Promocijsko sporočilo

news-img

ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo že 25 let!

ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in potrebam otrok – od telovadbe za najmlajše do atletike za šolarje. Pridružite se nam in odkrijte svet športa na zabaven način.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem