cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ko berete otroku …

clock-img

27.12.2023

Nova študija je pokazala, da starši, ki med branjem kažejo s prstom na črke in besede, ki jih preberejo, lahko s tem svojemu otroku pomagajo, da bo branje osvojil hitreje.

Ko berete otroku …

Ko otroku berete in s prstom kažete na prebrano besedo, mu pokažete, da se pravilno bere iz leve proti desni in od vrha proti dnu, lahko bistveno pripomore k učenju branja, menijo ameriški strokovnjaki. Raziskava je namreč pokazala, da otroci, katerih starši so jim brali na tak način, so branje osvojili veliko hitreje od sovrstnikov.

»Ko otroku med branjem pokažete, katero besedo ste prebrali, katere črke besedo sestavljajo in kaj pomenijo, kako se pravilno bere, povezuje črke, bo na tak način hitreje razumel, kako brati in bo branje hitro osvojil,« je povedala vodja študije dr. Shayne Piasta.

 

Berite tudi dojenčku

Zelo pomembno je, da otroka čim prej seznanite s knjigo, mu berete. Dojenčku le nekaj minut, malček pa bo ostal ob knjigi že dlje časa. Ko otroku berete, se z njim družite in zanj je to ravno tako pomembno, kot, če se igrate z njim.

Znanstveniki so ugotovili, da je branje v prvem letu otrokovega življenja zelo pomembno. Zvoki, besede pa niso namenjeni le ušesom, nanje reagirajo vsa otrokova čutila. In ko mu berete in pripovedujete, počnite to doživeto. Otrok bo spremljal barvo glasu, mimiko obraza in branje bo zanj prijetno doživetje, ki ga bo želel ponavljati.

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem