cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kdaj obrniti otroški sedež v avtu?

Kdaj je pravi čas, da otrokov sedež v avtu obrnete, da otrok ne gleda več nazaj temveč naprej? To pravijo strokovnjaki.

Kdaj obrniti otroški sedež v avtu?

Priznajmo si; vse, kar je povezano z otroškimi sedeži, nas včasih zmede. Kateri tip naj kupim? Ali je najboljša izbira sedež, ki se lahko prilagaja? In kdaj lahko obrnem otrokov sedež, da otrok ne gleda več nazaj temveč naprej?

Na srečo obstajajo preverjene smernice, ki staršem pomagajo zagotoviti varnost otrok v avtu. Obrnitev sedeža je odvisna od več dejavnikov, vključno s težo in višino vašega otroka ter tipom sedeža, ki ga izberete.

 

PREBERITE TUDI: Nekaj nasvetov za varno vožnjo v času počitnic

 

Kdaj obrniti otrokov sedež?

Po mnenju Ameriške akademije za pediatrijo naj bi otroci čim dlje sedeli v sedežu, obrnjenem nazaj – posebej, dokler ne dosežejo najvišje dovoljene teže ali višine sedeža, kar se razlikuje glede na proizvajalca. Ni starostne omejitve za obrnjen sedež; odločitev temelji na višini in teži.

 

PREBERITE TUDI: Popravnega izpita iz zapenjanja varnostnega pasu v primeru trka ni

 

Zakaj naj vaš otrok sedi obrnjen nazaj čim dlje?

Da bi razumeli, zakaj ne smete prehitro obrniti otrokovega sedeža, morate najprej vedeti, kaj se zgodi med nesrečo. Sila, s katero otroka ob nesreči vrže, je ogromna, tudi če je hitrost manjša. Če je otrok obrnjen nazaj, ga potisne v sedež in sila nesreče je razporejena po celem telesu. Če je obrnjen naprej, nič ne ščiti njegove glave, zato jo med nesrečo vrže naprej, in zelo verjetno so posledice poškodbe glave, vratu ali hrbtenice. 

 

VIR: Parents.com

news-img

Nepozabni tematski vikendi v Falkensteinerju

Falkensteiner v Zadru to jesen ponuja tematske vikende za družine, polne zabavnih delavnic, predstav in aktivnosti. Od Halloween zabave do čarovniških predstav – vsak vikend je nepozabna dogodivščina za otroke in starše!

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem