cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kam z otroki za noč čarovnic 2024? Pester izbor dogodkov po Sloveniji

Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodivščin. Preverite, kam lahko peljete najmlajše, da bo praznovanje posebno doživetje.

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?

Noč čarovnic je že tradicionalno postala priljubljena priložnost za družinsko zabavo, še posebej za najmlajše. Letos se po vsej Sloveniji obetajo zanimivi dogodki, ki bodo otroke popeljali v čarobni svet buč, mask in sladkarij. Številna mesta, kulturni centri in tematski parki bodo pripravili aktivnosti, ki bodo vključevale tako zabavo kot ustvarjalne delavnice, medtem ko bo mogoče marsikje naleteti tudi na strašljive dogodivščine, primerne za otroke.

 

Delavnice in ustvarjalna zabava

Za otroke, ki uživajo v ustvarjanju, so različne kulturne ustanove in organizatorji po Sloveniji pripravili številne delavnice, kjer bodo lahko izdelovali čarovniške klobuke, strašljive maske, okraševali buče in se učili risanja "pošasti". Takšne aktivnosti so odličen način, kako otroci lahko preizkusijo svojo domišljijo in kreativnost ter se hkrati naučijo novih veščin. Med najbolj priljubljenimi so delavnice v Ljubljani, Mariboru in Celju, kjer ustvarjalnost združujejo z zabavo.

 

Tematski parki in strašljivi dogodki

Za tiste, ki si želijo več adrenalina, pa številni tematski parki in muzeji ponujajo bolj strašljive dogodke. Na primer, v nekaterih parkih bodo na voljo pohodi po "strašljivih gozdovih", kjer bodo otroci srečali prijazne duhove in druge pravljične junake. Strašljive predstave in tematske igre so priljubljene tudi v nekaterih gradovih, kjer lahko otroci raziskujejo stare dvorane in se soočajo z zgodbami o duhovih.

 

Udeležite se lahko

nočnega pohoda s čarovnicami po Krškočari,

strašne Noči čarovnic za otroke na stari železniški postaji v Zrečah,

na gradu Bogenšperk,

na Celjskem gradu,

ali v Kranjski Gori.

 

Buče, sladkarije in kostumi

Ne smemo pozabiti na tradicionalno izrezovanje buč, ki je eden izmed najbolj priljubljenih običajev za noč čarovnic. V številnih mestih bodo letos organizirali tekmovanja v rezljanju buč, kjer se bodo otroci lahko pomerili v svojih spretnostih. Prav tako bo v trgovinah in na dogodkih po vsej Sloveniji na voljo obilica sladkarij, saj je "trick-or-treat" že dobro sprejeta praksa. Noč čarovnic je tudi odlična priložnost, da otroci oblečejo svoje najljubše kostume in se prelevijo v like iz svojih najljubših zgodb.

Preverite, kako lahko izrezljate svojo bučo v Botaničnem vrtu v Ljubljani ali pa v Arboretumu Volčji Potok.

 

Kako izbrati pravi dogodek?

Pri izbiri dogodka je pomembno upoštevati starost in zanimanje otroka. Če otrok raje ustvarja, bodo ustvarjalne delavnice odlična izbira, medtem ko so tematski parki in strašljive predstave bolj primerni za tiste, ki iščejo več vznemirjenja. Na spletu je na voljo veliko informacij o prihajajočih dogodkih, ki bodo poskrbeli, da bo noč čarovnic za vaše otroke nepozabna.

 

Starši tako lahko izbirajo med različnimi možnostmi, od sproščenih ustvarjalnih delavnic do nekoliko bolj napetih dogodivščin, pri katerih pa je ključno, da so primerne za vse starosti. Letos bo noč čarovnic v Sloveniji zagotovo razveselila prav vse male nadobudneže.

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem