cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Začetek šole: Kako poskrbeti za varnost in brezskrbno otroštvo vaših otrok?

clock-img

30.8.2024

Otroci se vračajo v šolske klopi, kjer jih čakajo nove dogodivščine, a tudi morebitne nezgode. Kljub temu, da otroštvo prinaša veliko radosti in brezskrbnosti, se morajo starši zavedati tveganj, ki spremljajo vsakodnevne aktivnosti njihovih otrok.

Kako poskrbeti za varnost in brezskrbno otroštvo?

Poletje se počasi poslavlja, s tem pa se začenja čas, ko naši otroci ponovno stopajo skozi šolska vrata. Medtem ko oni sanjarijo o novih prijateljstvih, igri in dogodivščinah, se nam, staršem, poraja pomembno vprašanje: kako lahko zagotovimo, da bodo naši otroci varni in zaščiteni, tudi ko nas ni ob njih?

 

Poškodbe pri skakanju na trampolinu so lahko zelo resne

Svet otroške igre je poln energije in radovednosti, kar pa lahko včasih vodi tudi v manj prijetne dogodke, kot so nezgode. Na primer, skakanje po trampolinu je za mnoge otroke prava zabava, a hkrati predstavlja tudi veliko tveganje. Strokovnjaki iz UKC Ljubljana pravijo, da so poškodbe, ki se zgodijo pri teh dejavnostih, raznolike in pogosto zelo resne. Najpogostejše poškodbe vključujejo zvin in nateg skočnega sklepa, zlom zapestja, udarnine kolena, udarnine zapestja in prstov ter udarce in rane na glavi.

Te poškodbe so lahko še resnejše, če se na trampolinu igra več otrok hkrati in brez nadzora. 

 

Otroci na električnih skirojih brez čelade in s telefonom v roki

Poleg igre na trampolinu je vse bolj priljubljena tudi vožnja z električnimi skiroji. A lahkomiselna uporaba skirojev, zlasti vožnja brez čelade in pri veliki hitrosti, je lahko usodna

 

Nezgodno zavarovanje: Zakaj je pomembno?

Varnost naših otrok je naša najpomembnejša naloga, še posebej v obdobju, ko se začenja šola in so otroci ponovno bolj izpostavljeni različnim nevarnostim. Čeprav ne moremo preprečiti vseh nezgod, lahko z ustrezno previdnostjo, nadzorom in pravilno izbiro zavarovanj poskrbimo, da bodo naši otroci čim bolj varni in zaščiteni.

Nezgodno zavarovanje vam omogoča, da se lažje soočite z morebitnimi posledicami nezgod ter si zagotovite finančno varnost. Če se vaš otrok poškoduje, lahko z ustrezno zavarovalno polico pokrijete stroške zdravljenja, rehabilitacije ali celo nadomestila za izgubljene šolske dni. Takšna zavarovanja pokrivajo različne vrste poškodb, kot so zlomi, ureznine, udarci in druge poškodbe, ki so v otroštvu dokaj pogoste.

 

triglav 

 

Kako izbrati pravo zavarovanje za vašega otroka?

Izbira pravega zavarovanja je ena izmed tistih odločitev, kjer si resnično želite, da bi bila pravilna. Ko razmišljate o tem, kaj vse vključiti v zavarovalno polico, pomislite na to, kako aktiven je vaš otrok. Ali rad pleza na drevesa, se vozi s kolesom ali pa je strasten nogometaš? Pomembno je, da zavarovanje pokriva čim širši spekter možnih poškodb, saj ne moremo predvideti, kaj vse se lahko zgodi med njihovimi pustolovščinami.

Ob izbiri zavarovanja preverite, kaj vse vključuje kritje. Posebno pozornost namenite kritju za trajne posledice nezgode, saj so te lahko zelo obremenjujoče tako čustveno kot tudi finančno. Poleg tega razmislite o dodatnih zavarovanjih, ki bi vam olajšala finančno breme v primeru dolgotrajnejših poškodb.

 

Kaj storiti, ko se zgodi nezgoda

Nezgode se, žal, zgodijo tudi najbolj pazljivim staršem. In ko se to zgodi, je ključno, da veste, kako ravnati. Najprej poskrbite za otroka in se prepričajte, da dobi ustrezno zdravniško pomoč.

Nato pa je čas, da zavarovalnici prijavite nezgodo. Pravočasna prijava in pravilno izpolnjena dokumentacija sta ključni za uspešno pridobitev nadomestila. Zdravniška potrdila in drugi relevantni dokumenti so vaši zavezniki pri uveljavljanju pravic iz naslova zavarovanja. Višina nadomestila je odvisna od resnosti poškodbe, pogojev zavarovalne police in morebitnih dodatnih kritij, vključenih v zavarovalno polico.

 

triglav

 

Varnost na prvem mestu – za brezskrbno otroštvo

Vsi si želimo, da bi naši otroci imeli nepozabno otroštvo, polno radosti in smeha. A ob tem je pomembno, da jih zaščitimo pred nepredvidenimi situacijami, ki lahko v trenutku spremenijo vsakdan.

Z ustrezno izbranim nezgodnim zavarovanjem boste poskrbeli, da bo vaš otrok lahko užival v vseh otroških radostih, vi pa boste vedeli, da ste naredili vse, kar je v vaši moči, da je njegov korak v svet varen.

Naj bo varnost vedno na prvem mestu, saj je to ključ do brezskrbnega otroštva in mirnih noči za nas, starše. Srečno vsem našim šolarjem v novem šolskem letu!

 

Kako poskrbeti za varnost vaših otrok?

Nezgodno zavarovanje otrok in mladih je posebej prilagojeno zavarovanje za otroke in mlade ne glede na to, ali hodijo v vrtec ali šolo, študirajo ali so že zaposleni:

  • velja 24 ur na dan in krije posledice nezgod, ki se pripetijo:
    • doma ali v tujini, v vrtcu ali šoli, v prostem času in tudi med počitnicami;
    • registriranim športnikomi na treningih in tekmovanjih, če je bila plačana dodatna premija;
  • zagotavlja hitro izplačilo zavarovalnine – že pred zaključkom zdravljenja;
  • vnaprej je znana in zagotovljena višina zavarovalnine za poškodbe.

 

Nezgodno zavarovanje otrok in mladih je enostavno in prilagodljivo, saj se lahko:

  • izbira med 3 paketi, ki se sklenejo tudi po spletu;
  • zavarovanje sestavi po meri posameznika tako, da bo z obsegom in višino kritij zagotovljena zadostna zaščita v primeru nezgode otroka. Pri tem so na voljo naši zavarovalni zastopniki ali svetovalci na prodajnih mestih.

 

voyo

Ob sklenitvi zavarovanja in registraciji v digitalno poslovalnico i.triglav lahko med 1.6. in 31.10. 2024 sklenitelji izkoristijo posebno ugodnost – dvomesečno VOYO naročnino za najbolj priljubljen slovenski video na zahtevo. 

Promocijsko sporočilo

news-img

Kako poskrbeti za varnost in brezskrbno otroštvo?

Otroci se vračajo v šolske klopi, kjer jih čakajo nove dogodivščine, a tudi morebitne nezgode. Kljub temu, da otroštvo prinaša veliko radosti in brezskrbnosti, se morajo starši zavedati tveganj, ki spremljajo vsakodnevne aktivnosti njihovih otrok.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem