cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Genialni trik, kako dojenčku dati zdravilo

clock-img

26.9.2024

Kako dojenčku dati zdravilo brez dojenčkovega upiranja in pljuvanja zdravila? V članku preverite trik, ki dejansko deluje!

Genialni trik, kako dojenčku dati zdravilo

Dojenček je zbolel in čas je za zdravilo. Zdravilo, ki mu ga komajda sploh spravite v usta, kaj šele, da bi zdravilo tudi zares pogoltnil. Če mu ga morate dati sredi noči oziroma med spanjem, je dojenčkov upor seveda še toliko večji.

Seveda razumete dojenčka, da mu zdravilo ni okusno in ga zato večino izpljune, toda hkrati pa veste, da mu bo zdravilo pomagalo in je potrebno za njegovo zdravljenje.

Da tega, da vam na ta način zdravila, ki večina pristane na dojenčkovih oblačilih, kmalu zmanjka, niti ne omenjamo.

 

PREBERITE TUDI: Ajurvedska pomoč pri ušesnem maslu

 

Cucelj od flaške + dozirka za sirup

Ni kaj, biti starš bolnega dojenčka ni niti malo lahka naloga. Zato si moramo starši med sabo pomagati. Včasih tudi tako, da dojenčka "malo prenesemo naokoli". Pač s tistimi zelo uporabnimi starševskimi triki, ki nam skrb za (bolnega) dojenčka zelo olajšajo.

Takšen je tudi ta trik, ki so ga odkrile obupane mamice - trik s cucljem od flaške.


1) Naslednjič, ko boste dojenčku morali dati zdravilo, uporabite cucelj flaške, ki jo dojenček že uporablja in pozna (tudi, če ne uporablja flaške, ima verjetno tolažilno dudo, zato bo cucelj gotovo raje sprejel kot žličko).


2) V cucelj do konca potisnite dozirko oziroma injekcijo za sirup, nato cucelj ponudite dojenčku. Lahko ga namočite tudi v vodo ali čaj ali ga premažete z materinim mlekom (lahko tudi adaptiranim), da ga bo raje zagrabil.


Trik s cucljem

 

3) Ko otrok začne vleči, poskušajte v čim krajšem času iztisniti vso zdravilo v cucelj, da ga bo čim prej pogoltnil - še preden bo ugotovil vašo prevaro in cucelj užaljeno izpljunil.

 

PREBERITE TUDI: POZOR - Nosni dekongestivi niso za mlajše od šest let!

 

Pa brez skrbi, otroku se zaradi tega ne bodo zamerili vsi cuclji, vključno z vašimi bradavicami in dojenjem, le nekoliko ga boste zmedli. Zagotovo pa otroku in sebi povzročili manj stresa, kot če bi mu zdravilo na silo vlivali v usta.

Pa ne pozabite, da je dojenje zaščita pred boleznimi!


news-img

Zakaj je soseska Arcus odlična izbira za vaš novi dom?

Arcus Grosuplje, nova stanovanjska soseska v objemu narave, z izvrstnimi prometnimi povezavami, nudi odlične pogoje za življenje in bivanje mladim družinam, ki iščejo nov, prostoren dom v prijetnem okolju.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem