cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

DR RAJOVIĆ: Kaj storiti, ko otrok noče jesti?

Marsikdo se sprašuje, kaj storiti, ko otrok noče jesti - zdravnik Ranko Rajović pojasnjuje, kako rešiti težavo.

DR RAJOVIĆ: Kaj storiti, ko otrok noče jesti?

Proces vzgoje otrok ni preprost in starši pogosto delajo napake, ki jih lahko kasneje drago stanejo. Pred kratkim se je vnela polemika o tem, zakaj so današnje generacije arogantne in kdo je za to kriv. Skoraj vsi so se strinjali, da so za otrokovo vedenje odgovorni starši, kar je nekako logično.

Prav tako ima veliko staršev težave z otroki, ker nočejo jesti, zato ni redko videti, da mati hodi za otrokom, nosi hrano in ga lovi, da bi nekaj pojedel. Strokovnjaki so se strinjali, da se starši motijo, ko svojega otroka med obroki animirajo po telefonu, saj menijo, da se mora otrok osredotočiti na hrano in ne na druge vsebine.

 

Dr. Ranko Rajović je gostoval v podcastu Milana Strongmana in razkril, kako naj starši ravnajo v situacijah, ko njihov otrok noče jesti, ter povedal, kako so to počele naše babice.

- Otrok mora med jedjo gledati hrano, misliti na žvečenje. Zakaj? Ker če ga naučimo jesti s telefonom, najprej je 5 minut, 10, zahteval bo vedno več telefona. Tako delajo starši, saj si tako olajšajo delo – poudarja Rajović.

Pojasnil je, kako so starši včasih disciplinirali otroke in kaj se je zgodilo, če otrok ni hotel jesti. Namreč, prej, ko je otrok zamudil na kosilo, so jim babice dale, kar je ostalo, naslednjič pa otroku ni padlo na pamet, da ne bi bil pravočasen.

- Naj se starši spomnijo. Če otrok noče jesti, se mu ne bo nič zgodilo. Dandanes starši velikokrat rečejo »Ojoj, prosim, še enkrat«, zato mama teče po hiši z žlico. Ko smo bili majhni, pogosto nismo prišli na kosilo ali malico, ker smo se igrali. Izpuščali smo obroke in nam nič ne manjka, naši otroci pa morajo vse po urniku. Če noče jesti, je vseeno, jedel bo, ko bo lačen – škodilo mu ne bo. Ko bo lačen, boste videli, bo vse pojedel.

 

Vir: Ringeraja.rs

news-img

Nepozabni tematski vikendi v Falkensteinerju

Falkensteiner v Zadru to jesen ponuja tematske vikende za družine, polne zabavnih delavnic, predstav in aktivnosti. Od Halloween zabave do čarovniških predstav – vsak vikend je nepozabna dogodivščina za otroke in starše!

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem