cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

DOBRODELNOST: Pomagajmo Jaki do šolskega dvigala

Ko gre Jaka na kosilo ali v drugo nadstropje, si morajo Jakovi spremljevalci pomagati s posebnim goseničarjem, ki pa se večkrat pokvari.

Koronavirus je prekrižal (pre)več načrtov. Tudi takšnih dobrodelnih.

Druga Osnovna šola Slovenj Gradec je v lanskem šolskem letu načrtovala organizacijo dobrodelnega koncerta, s katerim bi zbirali sredstva za izgradnjo šolskega dvigala. 

Med svojimi učenci imajo namreč tudi šestošolca Jaka z Gmajne pri Slovenj Gradcu, ki se je rodil s cerebralno paralizo in zato ne more uporabljati nog.

 

Goseničar, ki se prevečkrat pokvari 

Jaka si pri gibanju in čim bolj svobodnem življenju tudi v šoli pomaga s kar tremi različnimi vozički, v razredu ima posebno mizo in dve učiteljici.

Ko gre na kosilo ali v drugo nadstropje, si morajo Jakovi spremljevalci pomagati s posebnim goseničarjem, ki pa se večkrat pokvari. Kot pove Jaka v zgornjem videospotu Spoznaj Jako, je vožnja po stopnicah včasih pravi rodeo.

Poleg tega Jaka pridno raste in ima danes že skoraj 35 kilogramov. Predstavljajte si Jakove spremljevalce, ki morajo Jaka tudi po 30-krat na dan prestaviti iz enega vozička na drugega.

Toda, če bi njegova šola imela dvigalo ...

 

PREBERITE TUDI:  Višja pomoč za otroke s posebnimi potrebami

 

Nakazilo direktno na tekoči račun šole

Ker je torej dobrodelni koncert za šolsko dvigalo padel v vodo, so se na 2. Osnovna šola Slovenj Gradec odločili, da denar zanj poskušajo zbrati prek spleta.

"Dragi ljudje dobrega srca, Jaki v šoli resnično potrebuje dvigalo. In še pomembnejše - resnično čim prej. Iz vse duše in srca vas z mojim sinom prosiva za pomoč. Jaki in ves njegov šolski tim vam bodo prehvaležni. Hvala vsakemu posebej že v naprej!" je na Facebooku zapisala mama Katja Zbičajnik.

Prostovoljni prispevek za šolsko dvigalo lahko nakažete na tekoči račun šole SI56 0131 2603 0679 756 z referenco SI00 290009.

news-img

Zakaj je soseska Arcus odlična izbira za vaš novi dom?

Arcus Grosuplje, nova stanovanjska soseska v objemu narave, z izvrstnimi prometnimi povezavami, nudi odlične pogoje za življenje in bivanje mladim družinam, ki iščejo nov, prostoren dom v prijetnem okolju.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem