cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Brezplačna spletna delavnica o kibernetski varnosti za otroke in mlade

Z namenom povečanja ozaveščenosti o varni uporabi spleta in zaščiti mlajših uporabnikov je v sodelovanju s spletno šolo Yuno nastala brezplačna spletna učna lekcija o kibernetski varnosti.

Brezplačna spletna delavnica o kibernetski varnosti

Svet digitalnih tehnologij je postal nepogrešljiv del našega vsakdanjika. Hkrati pa s številnimi priložnostmi prinaša tudi izzive, še posebej za otroke in mlade, ki so zaradi pogoste uporabe spleta izpostavljeni različnim nevarnostim, kot so spletne prevare in zlorabe. Z namenom povečanja ozaveščenosti o varni uporabi spleta in zaščiti mlajših uporabnikov je v sodelovanju s spletno šolo Yuno nastala brezplačna spletna učna lekcija o kibernetski varnosti.

 

Kibernetska varnost za mlade

Navdih za projekt je dr. Tilen Gorenšek, poznavalec kibernetske varnosti, dobil med sodelovanjem v prestižnem programu International Visitor Leadership Program (IVLP), ki ga organizira ameriški U.S. Department of State. Potovanje po ZDA in poglobljena obravnava kibernetske varnosti sta ga spodbudila k ustvarjanju brezplačne delavnice, namenjene zaščiti mladih pred spletnimi nevarnostmi.

Projekt prinaša sodoben in inovativen pristop k izobraževanju o kibernetski varnosti za mlade, z dinamičnimi in učinkovitimi vsebinami, prilagojenimi osnovnošolcem. Učna metoda temelji na premišljenem pristopu, vzpostavljanju osebne povezanosti in kognitivni usklajenosti, kar ustvarja odlične pogoje za razumevanje temeljnih načel varnosti na spletu.

Delavnica vključuje video razlage, zapiske ter praktične vaje in rešitve, kar omogoča celovito učenje in takojšnjo uporabo pridobljenega znanja. Posebej zasnovana učna lekcija je dostopna na spletni strani Yuno in bo na voljo vsem uporabnikom brez registracije.

 

 

Kibernetska varnost je odgovornost celotne družbe

»Kibernetska varnost ni zgolj odgovornost posameznika, temveč celotne družbe,« poudarja dr. Gorenšek. »Tako kot požar se lahko kibernetske grožnje širijo hitro in uničujoče, zato moramo biti vsi odgovorni za izgradnjo varnejšega digitalnega okolja, še posebej za prihodnje generacije.« Dr. Gorenšek verjame, da bo ta projekt pomembno prispeval k večji ozaveščenosti o kibernetski varnosti in krepitvi digitalne pismenosti med otroki, starši in učitelji.

V Sloveniji se vse bolj zavedamo pomena varne uporabe interneta, a številni izzivi ostajajo. Ta projekt je pomemben korak k izobraževanju in ozaveščanju, kjer lahko vsak prispeva k varnejši digitalni prihodnosti

Delavnica je na voljo kot dodatna izobraževalna vsebina za celotno šolsko leto in je primerna za vse starosti. Vabimo vas, da se pridružite ogledu in delite informacije, saj varnost na spletu zahteva naš skupni prispevek.

 

 

Povezava do lekcije: https://yuno.si/vsebina/kibernetska-nevarnost-postani-spletni-sef

 

Projekt financira ameriški Urad za izobraževalne in kulturne zadeve, partner pri izvedbi pa je Meridian International Center, ki podpira izobraževalne pobude po vsem svetu.

news-img

ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo že 25 let!

ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in potrebam otrok – od telovadbe za najmlajše do atletike za šolarje. Pridružite se nam in odkrijte svet športa na zabaven način.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem