cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ali spolni odnos res lahko pomaga sprožiti porod?

Mnogi verjamejo, da lahko spolni odnos v zadnjih dneh nosečnosti spodbudi začetek poroda. Ali to tudi v resnici drži?

Ali spolni odnos res lahko pomaga sprožiti porod?

To je samo mit, pravijo strokovnjaki

Mnogi v ta mit verjamejo, ker naj bi orgazem pri ženski, ki je visoko noseča povzročil krče in s tem sprožil popadke. Nekateri celo trdijo, da se v moški spermi nahajajo snovi, podobne tistim, ki jih nosečnicam dajejo za umetno spodbuditev začetka poroda.

 

S temi prepričanji se nihče v resnici ni ukvarjal in raziskoval, če držijo ali ne, dokler se takšnega raziskovanja niso lotili italijanski znanstveniki, ki zatrjujejo, da spolni odnos v pozni nosečnosti v resnici ne spodbudi začetka poroda.

 

PREBERITE TUDI: Moški razkrivajo: Zakaj je nosečka seksi? 


Spolni odnos ne sproži poroda, vendar ...

Ekipo strokovnjakov je vodil Luigi Carbone iz Univerze v Neaplju, ki pravi, da teorija o spodbuditvi poroda s spolnim odnosom obstaja že vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja. »Obstajajo številna fiziološka pojasnila za takšno predpostavko. Sperma vsebuje prostogladine v manjših količinah, ki se v resnici uporabljajo za umetno sprožitev poroda. Spolni odnos ima tudi mehanske učinke, saj pri njem dejansko pride do povečanega krčenja v maternici,« pojasnjuje izvor te teorije italijanski strokovnjak.

 

Z analizo podatkov, ki so jih dobili s pomočjo te raziskave, pa so znanstveniki dokazali, da ne obstaja povezava med spolnim odnosom in sprožitvijo poroda. Glede na pridobljene podatke spolni odnosi v visoki nosečnosti nimajo nobenih negativnih učinkov na porod, zato strokovnjaki ne vidijo razloga, zakaj bi se jim nosečnice izogibale.

 

PREBERITE TUDI: Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji v seksu

 

Kljub temu pa pravijo, da je potrebno izvesti še kakšno raziskavo v zvezi s tem, da bi bili rezultati dejansko zanesljivi, saj so v omenjeni raziskavi podatke o pogostosti spolnih odnosov v pozni nosečnosti in o vsem ostalem, kar je zanimalo strokovnjake, sodelujoči sporočali kar sami in ni nujno, da so bili povsem iskreni.

 

VIR: Mondo.rs (na Ringeraja.rs)

 

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem