cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

6 osnovnih napotkov za hranjenje z žličko

Za lažji začetek hranjenja z žličko smo vam pripravili nekaj osnovnih, praktičnih napotkov za uvajanje.

6 osnovnih napotkov za hranjenje z žličko

Hranjenje je otrokovo prvo veliko učenje, skupaj s prvimi grižljajčki pa se začne graditi tudi njegov odnos do hrane. Naj bo od prve žličke naprej to prijetna aktivnost, zato smo vam za lažji začetek pripravili nekaj osnovnih, praktičnih napotkov za uvajanje. 


1. Žlička naj proti otrokovim ustecem prihaja iz sredine, ne leve ali desne strani.


2. V usta vlagamo žličko, ko je glava v sredinskem položaju, obrnjena naprej (ne od strani ali drugih položajev).


3. Otrok naj ima v roki drugo žičko, mi hranimo s svojo, da ne prijema naše. Vendar ne pozabite, tudi prijemanje hrane je za otroka razvojno pomembna izkušnja!


4. Pazimo, da z žličko pritegnemo pogled in žličko usmerimo na sredino ter nato damo naravnost v usta.


5. Žličko celo položimo v usta na sredino jezika. Z žličko pritisnemo na jezik, tako dobi dojenček signal, da zapre usta. Če ne pritisnemo na jezik, dojenček ne dobi signala naj zapre usta, v tem primeru hrana ne ostane v ustih, ampak jo z jezičkom dojenček pljune ven.

 

6. Ko so usta zaprta, naravnost izvlečemo žličko, ne brišemo po zgornji ustnici. Starši velikokrat drsamo po zgornji ustnici, kar ni aktivno hranjenje in ne vodi do žvečenja in požiranja.

 

Sprva otrok ne zna pobrati hrane iz žličke, zato pomagamo tako, da s palcem potisnemo spodnjo čeljust navzgor, s tem otroka učimo, dokler pomoč ne bo več potrebna.


O tem, kakšna naj bo žlička in druge koristne napotke najdete TUKAJ >>


VIR: www.skrbenstars.si


 


Uvajanje goste hrane naj bo čim bolj hitro, enostavno in zabavno – tako za mamo (očeta) kot za dojenčka, pravijo strokovnjaki. Sliši se lahko, kajne?

 

Kako se v čim krajšem času čim bolje pripraviti ter posledično znebiti stresa zaradi uvajanja goste hrane? Pomaga vama lahko spletni tečaj Gremo za mizo – Uvajanje dojenčka v zdravo družinsko prehrano, ki vama bo enostaven in sledljiv način predstavil vse smernice glede prehrane, vsebuje pa tudi zelo pomemben vidik psihologije in baby handlinga med prvimi posedanji za mizo. 


uvajanj goste hrane

news-img

Zakaj je soseska Arcus odlična izbira za vaš novi dom?

Arcus Grosuplje, nova stanovanjska soseska v objemu narave, z izvrstnimi prometnimi povezavami, nudi odlične pogoje za življenje in bivanje mladim družinam, ki iščejo nov, prostoren dom v prijetnem okolju.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem