|
RE: pomoč, partner me je zapustil 17.1.2015 22:10:48
|
|
|
|
jaz_sem_jaz
|
Ta ljubezen nima prihodnosti, pa če greš na splav po njegovih željah ali ne. To ne bo rešilo vajine veze, na žalost. Otrok ni stvar, ki bi se jo lahko znebil- in brez posledic živel naprej. Tukaj je, oba sta ga naredila, oba sta zdaj odgovorna zanj. Pa če vama je všeč, ali ne. Partner ne čuti te odgovornosti. Ko sta ga naredila, je bilo lepo, kajne? Kaj pa zdaj? Rep med noge in gremo naprej, novim zmagam naproti(prevod:novim trofejam naproti)? Ker ženske vse zmoremo, moški pa ne, ali kako? Moški vedno lahko gredo brez posledic(razen na financah, pa še tega ne čutijo vsi)- ženske smo pa tiste, ki naprej skrbimo za naraščaj. Pred dolgimi leti je na tem forumu ena punca napisala nekako tako: "Raje še enega v naročju, kot pa samo enega na vesti." Jaz se tako zelo strinjam z njo. Še danes. Po napisanem čutim, da bi izgubo težko prenesla, ker si dete že vzljubila. Vedi, da je v igri trenutno samo to- ali izgubiš partnerja ali pa izgubiš partnerja in otroka. Eno ali dve osebi. Da bi obržala oba, se mi zdi malo vrjetno. Pa tudi partner vrjetno ne bo ostal, če greš na splav, ker ni pripravljen na resno vezo po napisanem. Oddalji se od situacije, daj čustva na stran. In poglej celotno sliko. Ni tako slabo, kajne? Noseča si- o tem veliko punc(pa večina ima ob sebi partnerje/može) samo sanja, sanjari. Ta dušica te je izbrala za svojo mamo. Doma že imaš zdravega otroka- veš, kaj te čaka, drugič je ponavadi lažje. Tvoje zdajšnje partnerstvo se je končno pokazalo v pravi luči(ni več iluzij, načrtov)- zdaj točno veš, kje si, kam greš, kaj te čaka. S tem si zaključila, zaključuješ. Prebolela boš in šla naprej. Ti si zmagovalka- on bo poraženec, ko bo izgubil vse, kar bi lahko imel. Otroci so čudoviti- kljub skrbem, naporu,... so najlepše, kar se nam zgodi v življenju. Se strinjaš, kajne? To, da imaš svoje stanovanje, je tudi ogromno. Če te njegovi starši silijo v splav, se zavedaj, da ti s tem samo sporočajo, da je ON neodgovoren(NE TI!) in da ni pripravljen na tako velik korak v življenju- večno povezanost s tabo- NI pripravljen na otroka. Če se tako obnašajo- mislim, da v tej vezi nikoli ne boš imela podpore, da boš še enkrat mamica, ne glede na to, kar boš sedaj naredila. Vsako slabo je za nekaj dobrega- naredi iz te situacije najboljše zase! Tako da bo prav tebi- in ne ostalim(ki jih je ponavadi sam jezik- pa so velikokrat sami še slabši- samo ti tega ne veš) Želim ti vso srečo. Pa javi, kako si se odločila.
|
|
|